Antena 3 Politică Lider ALDE, amenințare pentru PSD

Lider ALDE, amenințare pentru PSD

27 Iun 2019   •   12:31
Lider ALDE, amenințare pentru PSD
Sursa foto: foto: guv.ro

Vicepreşedintele ALDE, Ioan Ţintean, care conduce filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud, a declarat, joi, că trebuie semnate protocoale de colaborare cu PSD în fiecare judeţ până în luna septembrie, în caz contrar existând posibilitatea ca liberal-democraţii să se retragă de la guvernare. 

Ţintean a spus că a ridicat această chestiune la o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care i-ar fi spus că problema colaborării la nivelul judeţelor între cele două partide va fi tranşată după congresul PSD din 29 iunie. 

"Noi avem un protocol semnat la nivel de conducere, conducerea celor două partide, protocol pe guvernare, nu avem protocoale în judeţe, nici în Bistriţa-Năsăud, dar nici în alte judeţe nu există niciun protocol între filialele ALDE şi filialele PSD. (...) A intervenit preşedintele (Călin Popescu Tăriceanu n.r.) şi a spus: Da, e ok ce zici tu, dar hai să avem răbdare, să treacă congresul PSD, să vedem cu cine semnăm protocolul - resemnăm protocolul la nivel naţional şi pe urmă să purcedem la întâlniri, aşa cum am făcut şi când am format USL, în judeţ, între fiecare conducere PSD şi ALDE, şi să vedem dacă picăm de acord. Dacă nu picăm de acord, atunci ne retragem. Cam aşa stau lucrurile corect, cinstit la această oră", a precizat Ţintean, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close