Antena 3 CNN Politică Lista liberalilor care au votat împotriva unui guvern cu PSD

Lista liberalilor care au votat împotriva unui guvern cu PSD

Raluca Turcan, Ludovic Orban şi Monica Anisie sunt doar câteva dintre numele care au votat împotriva unui guvern liberal cu PSD.

Lista liberalilor care au votat împotriva unui guvern cu PSD
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2021   •   11:10

Dintre cei care au votat împotriva alianţei cu PSD se numără: Ciprian Ciucu, Ilie Bolojan, Florin Birta, Dan Motreanu, Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase, Raluca Turcan.

Negocierile pentru Executivul PSD-PNL intră în linie dreaptă după ce cele două partide au decis să guverneze împreună. Liderii PNL şi PSD trebuie să se întâlnească azi pentru a pune la punct programul de guvernare şi componenţa cabinetului. 

Condiţiile puse însă de cele două tabere sunt extrem de greu de începlinit, aşa că se anunţă discuţii tensionate.  

Cioloș spune că formaţiunea sa trece de acum în opoziţie

Contestatar vehement al actualei echipei de conducere, fostul preşedinte al liberalilor, Ludovic Orban a afirmat că nu a fost votat un mandat clar pentru negocieri.

Marcel Ciolacu a explicat cum au decurs negocierile cu PNL, UDMR şi minorități în vederea creării unei majorități parlamentare.

Nemulţumit de decizia luată de foştii parteneri de guvernare, președintele USR Dacian Cioloș a atacat dur PNL, spunând că formaţiunea sa trece de acum în opoziţie.

Cele două partide urmează să aibă noi şedinţe în care îşi vor definitiva strategiile.

Florin Cîţu l-a anunţat pe Ludovic Orban că îl va da afară din partid

Ludovic Orban va fi dat afară din PNL. Anunţul a fost făcut de preşedintele formaţiunii, Florin Cîţu, în şedinţa de luni seară, potrivit unor surse politice, citate de Antena 3.

Decizia va fi luată în următoare şedinţă a liderilor PNL şi vine în contextul în care Ludovic Orban a avut un mesaj extrem de dur în cadrul şedinţei referitor la alianţa liberalilor cu PSD.  

Fostul premier Ludovic Orban a părăsit deja grupul parlamentar PNL  alături de alți 16 parlamentari.

PNL a decis, luni seara, să intre la guvernare cu PSD.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close