Antena 3 CNN Politică Mandatul de premier al lui Boc s-ar putea încheia până de Paşte

Mandatul de premier al lui Boc s-ar putea încheia până de Paşte

Mandatul de premier al lui Boc s-ar putea încheia până de Paşte
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mar 2011   •   20:45

Democrat-liberalii Vasile Blaga şi Emil Boc şi-au anunţat candidaturile la şefia partidului în aceeaşi zi, încercând să arate că în interiorul formaţiunii politice nu este nicidecum o bătălie politică, ci o competiţie civilizată. Mai mult decât atât, potrivit unor surse citate de Gândul, Băsescu i-ar fi transmis actualului premier că ar fi mai bine să plece chiar înainte de a-şi anunţa candidatura la şefia PDL.

 
Acesta ar fi un semn clar că primul ministru nu se teme de o competiţie cinstită cu Blaga şi că îl poate învinge fără să fie acuzat că s-a folosit de fonduri guvernamentale ca să îi mituiască pe şefii de filiale.
 
Emil Boc şi Vasile Blaga au bătut palma în vederea modului în care îşi vor anunţa candidaturile. Ambele moţiuni vor fi lansate în aceeaşi zi, cel mai probabil în 11 aprilie, dar în conferinţe de presă separate. Motivul pentru care ambele moţiuni vor fi lansate practic concomitent ţine atât de mesajul pe care Blaga şi Boc vor să îl dea filialelor: acela de temperare a tensiunilor, cât şi de asigurarea că niciunul dintre cei doi nu îşi va lua prin surprindere adversarul.
 
Liliana Ruse, senior editor al cotidianului Gândul, a declarat în cadrul emisiunii "Ştirea Zilei" de la Antena 3, că deşi preşedintele nu a avut reacţii pozitive la prima discuţie cu PDL cu privire la instituirea unui premier tehnocrat, acesta ar fi putut reuţi foarte bine între timp să-şi convingă partidul cu privire la eficienţa acestei soluţii.

Mai mult decât atât, în opinia jurnalistei, membrii democrat-liberali vor ieşi în stradă să spună că "preşedintele a avut dreptate. Motivul: "oamenii sunt inconstanţi în declaraţii".
 

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc vasile blaga pdl premier alegeri
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close