Antena 3 CNN Politică Modul de organizare al Congresului PSD, subiect de dispută între candidaţii la preşedinţia partidului

Modul de organizare al Congresului PSD, subiect de dispută între candidaţii la preşedinţia partidului

Modul de organizare al Congresului PSD, subiect de dispută între candidaţii la preşedinţia partidului
Sursa foto: Mircea Geoana
13 Feb 2010   •   11:17

În tabăra social-democraţilor, a început numărătoarea inversă până la Congresul care va decide noua echipă de conducere a Partidului. Social-democraţii au fost consultaţi cu privire la locul unde ar trebui să se desfăşoare adunarea. Demersul, iniţiat de Adrian Năstase, a fost aspru criticat de liderul actual, Mircea Geoană.

Mircea Geoană i-a reproşat lui Adrian Năstase demersurile în vederea stabilirii locului unde va avea loc Congresul. El consideră că sondarea membrilor PSD în acest scop "este un lucru hilar".

Adrian Năstase i-a replicat pe blogul personal. Preşedintele Consliului Naţional consideră statutar demersul său şi se întreabă în finalul postării: "nu ar fi mai normal ca problemele de organizare să fie discutate mai curând în această comisie de organizare, decisă de Consiliul Naţional, decat în tot felul de grupuri private de "pregătire" a Congresului?"

Norma de reprezentare la Congres, contestată de unii dintre candidaţii la preşedinţia PSD, a fost lămurită de Mircea Geoană. Contează performaţa electorală, activitatea politică şi dimensiunea organizaţiei.

Mircea Geoană a făcut un apel la unitatea PSD, pentru ca partidul să nu se scindeze dacă rezultatul alegerilor nu va conveni tuturor competitorilor.

? Cine are un plan să plece oricum va pleca din partid, iar Congresul va fi un pretext. Recunosc că în ultimii ani, cât am condus această formaţiune, am lăsat de la mine, uneori chiar prea mult?, a afirmat liderul social democrat.

În cazul în care va fi reconfirmat în funcţie, Mircea Geoană şi-a propus ca obiectiv fundamental al PSD câştigarea alegerilor cu cel puţin 40% din voturi, un scor care să permită asigurarea guvernării şi numirea unui prim-ministru din PSD. Liderul PSD susţine că partidul trebuie să fie oricând capabil să îşi asume guvernarea dacă actuala putere nu va rezista până în 2012.

Pentru intrarea la guvernare este şi vicepreşedintele Cristian Diaconescu, candidat la şefia PSD. Prezent la conferinţa Filialei PSD Neamţ, Cristian Diaconescu a refuzat să comenteze pe cine va sprijini în situaţia în care nu va câştiga şefia PSD.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Adrian Nastase PSD
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close