Antena 3 Politică Momente tensionate pentru Andrei Hrebenciuc în această dimineaţă. Va afla dacă va fi arestat preventiv sau va pleca acasă

Momente tensionate pentru Andrei Hrebenciuc în această dimineaţă. Va afla dacă va fi arestat preventiv sau va pleca acasă

de O.P.    |    24 Oct 2014   •   05:32
Momente tensionate pentru Andrei Hrebenciuc în această dimineaţă. Va afla dacă va fi arestat preventiv sau va pleca acasă

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza află în această dimineaţă dacă vor fi arestaţi preventiv sau vor fi cercetaţi în stare de libertate în dosarul retrocedărilor.

Magistraţii Instanţei Supreme au judecat cererea procurorilor şi au rămas în pronunţare. Andrei Hrebenciuc este acuzat că, împreună cu tatăl său, cu Ioan Adam şi Sturdza, ar fi înlesnit retrocedarea ilegală a 43.000 hectare de pădure.

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturza au fost audiaţi timp de şase ore de magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar aceştia au rămas în pronunţare.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc este acuzat că şi-ar fi ajutat tatăl să ascundă provenienţa terenul forestier pe care ar fi urmat  să-l primească  în schimbul intervenţiei pentru a obţine retrocedările ilegale.

Andrei Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii DNA Braşov după ce a venit la audieri la 4 dimineaţa.

Cel care i-a cerut lui Andrei Hrebenciuc să intervină în favoarea lui Gheorghe Strurdza ar fi fost chiar tatăl său. Din toată această afacere, Viorel Hrebenciuc ar fi urmat să primească 12.000 de ha din terenurile dobândite ilegal.

Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 40.000 de hectare de pădure care ar fi fost retrocedate ilegal, a fost şi el dus la instanţă cu propunere de arestare.

Omul de afaceri este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumparare de influenţa şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Paltin Sturdza este un urmaş îndepărtat al propietarului de drept al pădurilor din judeţul Bacău, Dimitrie Sturdza.

×
Subiecte în articol: andrei hrebenciuc

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close