Antena 3 CNN Politică Monica Macovei se gândește la crearea unui partid propriu

Monica Macovei se gândește la crearea unui partid propriu

Monica Macovei se gândește la crearea unui partid propriu
Sursa foto: Monica Macovei
27 Feb 2009   •   11:20

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei nu exclude posibilitatea de a intra în politica românească în fruntea unui nou partid înființat chiar de ea. Într-un interviu acordat în ultimul număr al revistei ?Marie Claire?, Macovei recunoaşte însă că nu poate face un partid politic fără o finanțare serioasă, deși "în situația în care se afla astăzi România, cu o rețea a baronilor? crearea unei noi formațiuni politice ?ar fi singura soluție?.
?Cred din ce în ce mai mult că asta ne-ar trebui. Sunt însă multe lucruri de luat în calcul: este nevoie de  un grup de profesionişti în toate domeniile şi de finanţare. Nu se poate face un partid fără bani. Cred că, în situaţia în care se află azi România, ar fi singura soluţie. Se poate face, fără a spune însă că va fi uşor. Ţara se află într-o reţea a baronilor din multe partide, care sunt greu de zdruncinat. Dar atât timp cât există voinţă şi am susţinerea oamenilor, nu este imposibil? a firmat Monica Macovei.
În toamna anului trecut, fostul ministru al Justiției i s-a oferit premiul "Femeia Europei 2008" de către preşedintele Parlamentului European (PE), Hans-Gert Pöttering. Premiul este acordat de către Asociaţia Internaţională pentru Promovarea Femeilor în Europa (AIPFE), organizaţie prezidată de vice-preşedintele PE, Rodi Kratsa. Motivul pentru care Monica Macovei a fost nominalizată pentru premiul AIPFE este faptul că numele ei a devenit sinonim cu eforturile României de a construi un sistem judiciar european în România, în perioada decisivă de pre-aderare la UE. Totodată ea a fost apreciată pentru măsurile introduse pentru combaterea corupţiei, precum obligativitatea declaraţiilor de avere ale demnitarilor şi înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).  
În prezent, Monica Macovei este consilier special al guvernului Fostei Republici Yugoslava a Macedoniei (FYROM) pe probleme de combatere a corupţiei şi expert al Comisiei Europene în domeniul pregătrii personalului de specialitate din ţările candidate UE în domeniul combaterii corupţiei şi reformei sistemului judiciar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close