Antena 3 CNN Politică Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase

Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase

Năstase: Singura obsesie a lui Băsescu rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase
Sursa foto: Adrian Nãstase
18 Mar 2010   •   11:25

Preşedintele Traian Băsescu continuă să evite să discute, în viitor, despre problemele sale reale. Singura "obsesie" a preşedintelui "rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase", scrie chiar Năastase pe blogul său, reiterând încă o dată faptul că dosarele fostului premier "sunt politice şi sunt pornite de la el".
Năstase face aceste consideraţii pornind de la desfăşurarea consultărilor pe care delegaţia PSD le-a avut la Palatul Cotroceni cu şeful statului.
"Mă aşteptăm să văd subtilităţi constituţionale sau viziuni interesante din partea preşedintelui cu privire la noua Constituţie. Că doar de aceea a convocat întâlnirea şi a stabilit termenii. Citind însă relatările despre întâlnire, am constatat (încă o dată) că Băsescu nu e deloc preocupat de Constituţie. Pare că nu îl interesează foarte mult nici temele sociale sau economice, care împing sindicatele la proteste. Singura lui obsesie rămâne, invariabil, dar şi regretabil, Adrian Năstase. Faptul că a făcut referiri la mine, chiar şi într-un moment în care se discută cu totul altceva, dovedeşte că Băsescu are, în continuare, o obsesie politică", scrie fostul premier.
Ironic, Năstase remarcă că până acum el era cel acuzat că se referă prea des la Băsescu, deşi de fiecare dată explica că face acest lucru pentru că şeful statului nu se abţine să îşi îndrepte mereu atenţia sau instituţiile pe care le controlează asupra sa, aşa cum s-a întâmplat şi marţi, când nu era nici măcar în ţara pentru a comenta.

"Ceea ce este mai grav, prin referirea la Ťprocurorulť care ar fi trebuit să mă Ťiať, Băsescu confirmă încă o dată faptul că dosarele mele sunt politice şi sunt pornite de el. Asta a fost intenţia lui, de la început, şi, de aceea a încercat să folosească în acest scop un procuror ceauşist - Monica Macovei - şi un procuror obedient, la DNA, Daniel Morar. Pentru că nu poate să-şi ţină gura, Băsescu a devoalat, de fapt, ce a încercat în aceşti ani. Trist... Ăsta e şeful statului român. Cel care vrea Ťsă înceapă modernizarea statuluiť. Unii spun că Băsescu e bolnav cu ficatul. Nu cred că acolo e problemă. Din păcate, problemele lui generează probleme pentru toţi românii care încă mai stau în ţară. Pentru că mulţi au plecat deja. Şi se pregătesc şi alţii să le urmeze exemplul. Şi nu neapărat din motive economice...", crede Adrian Năstase.

În opinia preşedintele CN al PSD, motivul pentru care preşedintele Băsescu îşi hrăneşte periodic această ?obsesie ciudată? are la bază şi considerente de ordin practic: îndepărtarea atenţiei opiniei publice de la problemele sale reale printr-o perdea de fum.
"Se gândeşte mereu să creeze perdele de fum pentru a-şi acoperi propriile probleme. Relaţia sa cu justiţia a fost mereu complicată. Şi când fugea de rezultatele controalelor făcute la Primărie. Sau de rezultatele anchetelor Curţii de Conturi. Sau, pur şi simplu, de procurori, încercând să se acopere cu diverse forme de imunitate. Mai întâi, parlamentară (celor care vor replica spunând că şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar, le aduc aminte că a fost doar un gest de imagine, legat nu de flotă ci de casa cu 7 camere obţinută fără a avea dreptul, după cum se arată în Raportul Comisiei de anchetă privind locuinţele), iar apoi prezidenţială. Imunitatea îi e atât de dragă, încât a făcut orice (chiar şi - se spune - fraude în alegeri) pentru a o păstra", conchide Adrian Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu l-a luat peste picior pe liderul PSD Victor Ponta la începutul consultărilor de marţi de la Cotroceni pe tema revizuirii Constituţiei, după ce liderul social-democrat remarca că nu îl are alături pe Crin Antonescu să-i spună ce să facă. În replică, şeful statului i-a recomandat ca data viitoare să-l ia cu sine pe Adrian Năstase.
"Asta nu am dubii, dar puteaţi să-l luaţi pe Adrian Năstase, să ştiţi ce să faceţi. Luaţi-l, că sunteţi procuror ", a susţinut Băsescu.
Antena3.ro


×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close