Antena 3 CNN Politică Nicolae Bănicioiu cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu, pentru şantaj

Nicolae Bănicioiu cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu, pentru şantaj

Nicolae Bănicioiu cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu, pentru şantaj
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mai 2011   •   22:52

Social democratul Nicolae Bănicioiu cere demiterea prefectului de Teleorman, Teodor Niţulescu, pe care îl acuză de şantaj asupra unor primari din judeţ. Mai mult, Bănicioiu a anunţat că va sesiza DNA, ANI şi Parchetul General în legătură cu unele neconcordanţe între declaraţiile de avere ale lui Niţulescu şi situaţia reală a prefectului.

"Îi solicit domnului premier Emil Boc şi domnului Igaş (ministrul de Interne - n.r.) să-şi întrerupă măcar pentru câteva ore campania electorală din interiorul PDL şi să-l demită pe prefectul de Teleorman, domnul Teodor Niţulescu", a declarat Nicolae Bănicioiu, deputat PSD.

Bănicioiu a prezentat mai multe documente care, în opinia sa, demonstrează faptul că Teodor Niţulescu a ameninţat şi a şantajat mai mulţi primari din judeţul Teleorman, în interesul firmelor sale.

"Verificaţi şi dvs, dacă îi găsiţi declaraţia de avere şi de interese din 2007 când era parlamentar, şi o să vedeţi că lipseşte de pe site-ul Camerei Deputaţilor", a spus Bănicioiu.

Deputatul PSD spune că va cere Agenţiei Naţionale de Integritate să demareze o anchetă. La fel şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi Parchetului General. În replică, prefectul acuzat neagă tot şi ameninţă chiar că-l va da în judecată pe fostul coleg de partid.

"Bănicioiu poate să facă ce vrea, dar o să răspundă pentru afirmaţiile făcute, o să-l acţionez în instanţă pentru acuzaţiile de şantaj", a replicat prefectul de Teleorman, Teodor Niţulescu.

Prefectul judeţului Teleorman a intrat şi în atenţia presei după ce, la scurt timp de la preluarea funcţiei, în octombrie 2009, a devenit furnizor de mobi­lier la preţuri de câteva ori mai mari decât cele de pe piaţă, pentru un spital din judeţ.

Totodată, firma prefectului a devenit proprietară a mai multor terenuri cedate de primari care au avut de ales între a împlini solicitările neoficiale ale prefectu­lui sau a fi atacaţi în instanţă de ace­­la şi Teodor Niţulescu.

 


×
Subiecte în articol: Nicolae Banicioiu demitere santaj PSD
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close