Antena 3 Politică Nicușor Dan anunță fuziunea USB cu USR

Nicușor Dan anunță fuziunea USB cu USR

28 Iul 2016   •   13:41
Nicușor Dan anunță fuziunea USB cu USR

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB), Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că la jumătatea lunii august va fi organizat un congres, "foarte posibil pur formal", prin care Uniunea Salvaţi România (USR) să fuzioneze cu USB, după care se va trece la organizarea filialelor judeţene.

"Uniunea Salvaţi România este înscrisă în registrul partidelor politice, există în mod oficial ca partid. Legea nu permite partide locale, partidele care nu candidează în 75 de localităţi sau la parlamentare vor fi radiate. Vom fi obligaţi să facem un congres de fuziune între noul partid - USR - şi vechiul partid - USB. USB va deveni filiala Bucureşti a USR. Acest congres va fi făcut la jumătatea lunii august", a declarat Dan, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că este "foarte posibil" ca actuala structură de conducere a USB să conducă USR.

"E foarte posibil să fie un congres pur formal, în care doar să decidem această fuziune, dar, fiind un congres, fiecare poate să spună orice şi să propună orice, inclusiv organe de conducere", a adăugat Nicuşor Dan.

La rândul său, Clotilde Armand, vicepreşedinte USB, a arătat că în organizarea filialelor judeţene vor fi urmărite două principii.

"Ne bazăm pe două principii majore. Primul este integritatea - avem un cod etic care (...) este baza de selecţie a primului nucleu de oameni. Al doilea principiu - autonomia filialelor. Noi nu credem într-un sistem unde în Bucureşti se hotărăşte, unde noi avem adevărul şi restul trebuie să asculte. Cetăţenii trebuie implicaţi, local se ştie ce este bine pentru comunităţile locale", a afirmat Armand.

Ea a precizat că nu ar dori ca formaţiunea să fie "confiscată" de o anumită ideologie.

"Sunt foarte mulţi care vin la noi sperând că este o altă oportunitate, că de fapt vor face ce n-au reuşit să facă în alte partide din diferite motive, (...) într-un mod care nu e compatibil cu valorile noastre. Noi preferăm chiar să mergem un pic mai încet, dar să fim siguri că mergem pe drumul cel bun. (...) Dacă oamenii nu sunt exact cum ne dorim, nici partidul nu va fi. (...) Încercăm să fie un grup reprezentativ. Nu vrem un grup de nişă, ci oameni care chiar sunt reprezentativi pentru societatea românească locală. Dacă vin numai, (...) nu ştiu, oameni care sunt extrem de ecologişti, dar nu sunt şi altceva e o problemă pentru că nu vrem ca USR să fie confiscat de o anumită ideologie", a explicat vicepreşedintele USB.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close