Antena 3 CNN Politică Noi jigniri în comisia Ridzi: Consilier MTS, făcut "obraznic" şi ameninţat cu evacuarea pentru "tupeul" de a pretinde scuze

Noi jigniri în comisia Ridzi: Consilier MTS, făcut "obraznic" şi ameninţat cu evacuarea pentru "tupeul" de a pretinde scuze

Noi jigniri în comisia Ridzi: Consilier MTS, făcut "obraznic" şi ameninţat cu evacuarea pentru "tupeul" de a pretinde scuze
Sursa foto: comisie ridzi
07 Iul 2009   •   18:29

Scăpaţi de gura slobodă şi aducătoare de injurii a democrat-liberalului Cristian Boureanu, unii deputaţi ai comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi şi-au dat marţi în petic. Reprezentanţii PNL şi PSD şi-au vărsat nervii pe seama unui consilier al ministrului Tineretului, care a preferat să-i sfideze ridicându-se de la masa unde era audiat în momentul în care a fost atins de apelativul de ?obraznic? aruncat de un parlamentar PSD. Pătrunşi de importanţa funcţiei lor, liberalii Alina Gorgiu şi Bogdan Olteanu au cerut nervoşi evacuarea consilierului, în timp ce social-democratul Robert Negoiţă îi reproşa "tinerelului" funcţionar lipsa de experienţă şi a celor şapte ani de acasă.
Olteanu dă cu Regulamentul Camerei după ?obraznic?
Consilierul ministrului Tineretului, George Păduraru s-a arătat foarte deranjat că deputatul PSD Victor Socaciu l-a catalogat în timpul audierii ?obraznic şi nesimţit" şi a solicitat scuze înainte de a mai continua procedura de audiere.
"Înainte de a răspunde la toate întrebările care urmează să vină am rugămintea către doamna preşedintă să mi se prezinte scuze, am venit aici în calitate de invitat, în momentul în care sunt făcut "obraznic şi nesimţit" vă spun cu sinceritate că mă ridic şi plec", a ameninţat Păduraru.
Ieşirea consilierului a fost imediat percepută ca o atingere la adresa întregii comisii. Trâind parcă din vremurile când conducea şedinţele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu i-a solicitat preşedintelui Comisiei, deputatul PNL Alina Gorghiu, să îi citească invitatului prevederile Regulamentului Camerei cu privire la consecinţele legii penale.
"(...)să-i atrageţi atenţia să se poarte cuvincios şi dacă nu se supune deciziilor Comisiei şi nu vine să ne spună tot ceea ce cunoaşte şi tot adevărul, va suporta consecinţele legii penale pentru că deja m-am săturat de atâta obrăznicie!", a tunat Olteanu.
"Nu ştiu, cred că vă lipseşte Cristi Boureanu, dumneavoastră domnule Bogdan Olteanu. Aţi folosit cuvântul obrăznicie. Vi se pare că a fost cineva obraznic faţă de dumneavoastră?", a replicat parlamentarul PDL, Gelu Vişan, iritat că Olteanu părea a prelua hăţurile audierilor.
Gorghiu a luat însă partea colegului de partid, apreciind că Păduraru ar fi intervenit prea mult pe textul întrebărilor puse de membrii Comisiei. "(...) ne spunea nouă care întrebări sunt potrivite, sau care întrebări nu sunt potrivite(...) I-am spus domniei sale de două ori că dacă nu vrea să răspundă are această posibilitate la dispoziţie, dacă nu, nu e cazul să facă aprecieri", a afirmat Gorghiu.
Sfidare în comisie?
Cum nici unul din membrii comisiei nu părea a da curs cererii sale de obţinere a unor scuze, consilierul şi-a adus avertismentul până la capăt, ridicându-se şi aşezându-se undeva în spatele sălii de şedinţă.
Atât le-a trebuit celor doi deputaţi PNL, Alina Gorghiu şi Bogdan Olteanu. Mai mult decât indignat, Olteanu a solicitat evacuarea din sală a consilierului, dar nu a beneficiat decât de susţinerea colegei sale de partid.
"Înţeleg că dumneavoastră când aţi condus camera aţi făcut mulţi oameni obraznici, aşa că nu-i niciun fel de problemă", a ricanat Vişan.
"Absolut şi să ştiţi că i-am scos şi din sală pe cei care nu au ştiut să se comporte cuvincios. Eu consider că această Comisie a fost sfidată de acesta(...) care este un angajat al Guvernului României aflat în subordinea Parlamentului. Consider că ridicarea de la masă în timpul unei acţiuni de audieri este inadmisibilă, voi propune Comisiei să scriem ministrului pe această temă şi să cerem acţiuni disciplinare împotriva acestei persoane", a replicat din scurt Olteanu, încercând să obţină un vot pentru propunerea sa.

Robert Negoiţă, enervat de tupeul ?tinerelului, mâncător de bani publici?

Chiar dacă restul deputaţilor comisiei nu au îmbrăţişat ideea lui Olteanu, unii deputaţii s-au arătat, la rândul lor, enervaţi de tupeul ?tinerelului proaspăt absolvent de nu ştiu ce facultate?, care "mănâncă nişte bani publici, şi care vine şi sfidează membrii Comisiei", cazul social-democratului Robert Negoiţă.
?Propun să-l chemăm din nou la Comisie, poate doarme mai bine, poate are o discuţie cu părinţii legat de cei şapte ani de acasă, şi poate discutăm altfel?, a supralicitat Negoiţă.

Profil ideal de consilier a la PSD: "Trebuie răbdare şi aplecare"

"Rămâne la aprecierea consilierului ministrului dacă pleacă sau nu din sală. Ca şi consilier al MTS, trebuia să aibă şi răbdare şi aplecare", a conchis filosofic pesedista Aura Vasile.
Deputatul PSD Victor Socaciu a recunoscut că el l-a făcut orbraznic pe Păduraru, dar a apreciat cî cel jignit a făcut "o mare gafă" ridicându-se de la masă. "Am spus privat că ?e cam obraznic băiatul?, a auzit şi apoi a cerut să i se ceară scuze. Asta a fost toată povestea şi consider că este o gafă mare să te ridici de la masa acestei anchete, chestiune care trebuie amendată disciplinar, pentru că e o sfidare faţă de o Comisie parlamentară?, a spus Socaciu.
Deputatul PDL Gelu Vişan a încercat să temepereze nervii celor două tabere cerându-i lui Păduraru să vină să-şi ceară scuze faţă de Comisie. Consilierul s-a conformat, aşezându-se din noua în faţa comisiei, însă a fost aprostrofat de social-democrata Aura Vasile.
?Nu v-a chemat nimeni la masă?, i-a spus Vasile lui Păduraru.
Cu toate acestea, preşedintele Comisiei l-a invitat pe Păduraru să mai rămână în sala de şedinţe pentru a continua audierile.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close