Antena 3 CNN Politică PD-L conduce topul cheltuielilor din campania electorală pentru locale

PD-L conduce topul cheltuielilor din campania electorală pentru locale

PD-L conduce topul cheltuielilor din campania electorală pentru locale
12 Aug 2008   •   16:02

Candidaţii la alegerile locale au cheltuit aproape 50 de milioane de euro în campania electorală. Cei mai mulţi bani au fost plătiţi de PD-L, peste 3 milioane de euro. 90% din publicitate a fost contractată pentru primul tur al alegerilor locale. Datele rezultă dintr-un studiu realizat de Institutul de Politici Publice.

PD-Leste urmat în top de PSD, cu peste 2 milioane de euro, şi de PNL, cu puţin peste 1,8 milioane de euro. Publicitatea pe care au plătit-o partidele politice în presa scrisă este cu 250% mai mare decât la alegerile de acum patru ani.

Există şi candididaţi, precum Răzvan Murgeanu (456.000 de euro) sau Cristian Poteraş (182.000 de euro), care au depăşit plafonul legal al sumelor pe care le pot cheltui candidaţii în campania electorală. Cei doi au plătit aceste sume numai pentru publicitate. La acestea se mai adaugă banii pentru concerte, mitinguri sau conferinţe şi lansări.

Reprezentanţii Institutului de Politici Publice susţin că pentru încălcarea legii, candidaţii care au ieşit primari şi au cheltuit mai mult decât era legal, ar putea rămâne fără mandate.

Antena 3

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close