Antena 3 CNN Politică PDL acuză guvernul de ?mită electorală?

PDL acuză guvernul de ?mită electorală?

PDL acuză guvernul de ?mită electorală?
29 Aug 2008   •   18:26

Ioan Oltean, deputat PDL, este nemulţumit de acele hotărâri de guvern care “alocă bani pentru comunele conduse de primari PNL şi PSD, urmărindu-se izolarea totală a PDL.” Vicepreşedintele PDL a dat ca exemplu HGR nr. 364 din 23 aprilie 2008, prin care s-a alocat judeţului Bistriţa-Năsăud suma de 8,5 milioane de lei pentru cheltuieli de capital sau reparaţii. El declară că formaţiunea politică pe care o reprezintă se delimitează de asemenea practici şi este gata să reclame aceste nereguli autorităţilor europene.

"Îl atenţionăm pe primul ministru Tăriceanu că, la viitoarele hotărâri de Guvern care sunt în lucru, şi avem informaţii certe că se pregătesc alte hotărâri guvernamentale care se vor constitui într-o mită electorală fără precedent, PDL nu va fi un simplu spectator.” Olteanu a continuat cu precizarea că va sesiza autorităţile europene şi va lua măsuri juridice.

După spusele sale, "din totalul de 37 de comune care au beneficiat de resurse financiare prin această hotărâre, zece sunt ale PNL şi obţin 65 la sută din bani, 24 sunt PSD şi obţin circa 30 la sută din resurse, două ale PDL şi doi primari sunt independenţi, cărora le revine restul. Mai avem şi alte hotărâri pe care onoratul şi distinsul premier Tăriceanu le-a luat şi în care fondurile sunt împărţite în proporţie de peste 90 la sută între PSD şi PNL", a adăugat Ioan Oltean.

Antena3.ro


×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close