Antena 3 CNN Politică PDL face apel la PSD să voteze urmărirea penală în dosarele "mucegăite" ale lui Năstase şi Tăriceanu

PDL face apel la PSD să voteze urmărirea penală în dosarele "mucegăite" ale lui Năstase şi Tăriceanu

PDL face apel la PSD să voteze urmărirea penală în dosarele "mucegăite" ale lui Năstase şi Tăriceanu
Sursa foto: Gheorghe Flutur
20 Iul 2009   •   14:06

PDL face un apel către partidele politice parlamentare, şi mai ales către partenerii din PSD să acţioneze în sesiunea legislativă extraordinară pentru ca Parlamentul să nu mai fie un scut pentru demnitari şi parlamentari. Invocând tergiversarea unor dosare care ?mucegăiesc? prin legislativul României de ani de zile, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a cerut actorilor politici să nu contribuie la transformarea Parlamentului ?într-o umbrelă pentru unii sau alţii?. În ceea ce priveşte cazul Ridzi, democrat-liberalul a declarat că forul politic al partidului nu a luat o decizie în ceea ce priveşte votul asupra raportului comisiei de anchetă parlamentară şi că nu poate preciza cum vor vota proprii parlamentari.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis organizarea pe 27 iulie, a unei sesiuni extraordinare, care să cuprindă două şedinţe de plen separate dedicate dezbaterii raporturilor în cazurile Ridzi şi Tăriceanu.

"Referitor la sesiunea extraordinară de la sfârşitul lunii iulie, poziţia PD-L rămâne consecventă. Parlamentul nu trebuie să fie un scut pentru demnitari. Facem un apel către partenerii din coaliţie, către PSD ca în această sesiune extraordinară să se acţioneze în această direcţie, atît în cazul Tăriceanu, cât şi în cazul Năstase. Nu dorim ca Parlamentul, care şi aşa a avut o credibilitate redusă să fie o umbrelă pentru unii sau alţii şi sperăm că şi celelalte partide vor acţiona în această direcţie", a afirmat Gheorghe Flutur după şedinţa BPN a partidului.
Vicepreşedintele PDL a sugerat că mucegăirea unor dosare în legislativ a contribuit la deteriorarea imaginii acestei instituţii, dar şi la criticile din raportul pe justiţie.

?Asistăm la o reportare a unor dosare în Parlament care încep sa prindă mucegai şi din acest punct de vedere luăm note proaste şi la Comisia Europeană".? a mai comentat Flutur.

În ceea ce priveşte situaţia ministrului demisionar, democrat-liberala Monica Iacob-Ridzi, vicepreşedintele PDL a ţinut să precizeze că nimeni nu este mai presus de lege în partid şi că parlamentarii formaţiunii au libertatea de a vota în acest caz în deplină cunoştinţă de cauză.

?Linia noastră este ca Parlamentul să nu devină un scut pentru nimeni, dar să voteze în cunoştinţă de cauză. Forul politic al PDL nu dă sentinţe dacă cineva este sau nu vinovat. Parlamentarii noştri se vor întruni, vor analiza şi vor acţiona în spiritul acestei linii ? a mai explicat Flutur, referindu-se la cazul Ridzi, pentru care deja există un raport al unei comisii parlamentare de anchetă care o acuză de abuz în serviviu şi delapidare a fondurilor folosite pentru organizarea festivităţilor de Ziua Tineretului.

El a reamintit că parlamentarii PDL au votat "cu ambele mâini" constituirea comisiei de anchetă parlamentară pentru fostul ministru Monica Iacob Ridzi.

"Respectând regulamentul Parlamentului oamenii noştri nu vor pune frână în a da drumul tuturor demersurilor în cunoştinţă de cauză. E firesc că ei vor analiza acest lucru. Încă o dată vă spun că trebuie să judecăm cu aceeaşi unitate de măsură toate dosarele din Parlament şi să grăbim exprimarea justiţiei cât mai repede", a mai spus Flutur.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close