Antena 3 CNN Politică PNL cere demisia lui Franco Frattini, viitorul ministru de externe al Italiei

PNL cere demisia lui Franco Frattini, viitorul ministru de externe al Italiei

PNL cere demisia lui Franco Frattini, viitorul ministru de externe al Italiei
05 Mai 2008   •   15:13

Teodor Meleşcanu a declarat, luni, că Biroului Politic Central al PNL va cere europarlamentarilor partidului să solicite demisia comisarului european Franco Frattini pentru declaraţiile sale contradictorii privind libera circulaţie. Declaraţia acestuia a fost făcută după şedinţa BPC al PNL. "Am discutat în BPC despre reacţia pe care o vor avea parlamentarii PNL din Parlamentul European la declaraţiile candidatului la Primăria Romei, care contravin în totalitate spiritului şi literei Convenţiei europene a drepturilor omului?, a spus Meleşcanu.

?Am cerut tuturor europarlamentarilor liberali să solicite demisia de onoare a comisarului Frattini pentru declaraţiile pe care le-a făcut, declaraţii care contravin nu numai prevederilor documentelor europene, ci însăşi declaraţiilor pe care tot el le-a făcut în urmă cu câteva săptămâni", a declarat Teodor Meleşcanu.

Vicepreşedintele PNL a spus că Franco Frattini pare a fi ?într-un prelungit concediu preelectoral şi postelectoral", ceea ce ar explica asemenea luări de poziţie din partea comisarului european.

Europarlamentarul liberal Renate Weber împărtăşeşte aceleaşi opinii cu ale liderului PNL, afirmând că "minima decenţă l-ar obliga pe Franco Frattini la o demisie de onoare din funcţia de comisar european", ca urmare a declaraţiilor din ultimele săptămâni referitoare la libera circulaţie a persoanelor.

Viitorul ministru de Externe de la Roma, Franco Frattini a declarat că viitorul Guvern italian ar trebui să stabilească un venit minim pentru imigranţi, inclusiv pentru cei care provin din ţările membre UE.

Înaintea acestor declaraţii, Frattini a spus că renegocierea directivei UE privind libera circulaţie a persoanelor ar fi o măsură "rezonabilă". "Ne trebuie o nouă directivă, aşa cum spune şi (Roberto) Maroni (viitorul ministru de Interne în Cabinetul Berlusconi - n.r.), pentru că cea din 2004 este învechită", a spus Frattini în cadrul unui interviu acordat publicaţiei La Stampa.

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat în urmă cu o săptămână prelungirea până la 15 mai a concediului fără plată al comisarului italian Franco Frattini, care ar urma să devină ministru de Externe în Guvernul de dreapta al lui Silvio Berlusconi.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close