Antena 3 CNN Politică Ponta: Avem o problemă foarte gravă la ANRP. Situaţia este blocată, oamenii sunt între ciocan şi nicovală

Ponta: Avem o problemă foarte gravă la ANRP. Situaţia este blocată, oamenii sunt între ciocan şi nicovală

Ponta: Avem o problemă foarte gravă la ANRP. Situaţia este blocată, oamenii sunt între ciocan şi nicovală
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Mar 2015   •   12:40

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul pe care îl conduce a decis să organizeze un Consiliu Naţional la 20 şi 21 martie. 

 
Iată principalele declaraţii ale liderului social-democrat:
 
  • În cadrul comisiei de revizuire a Constituţie, s-a avansat foarte mult pe sistemul de vot, măsurile concrete privind transparentizarea sistemului politic. PSD a votat pentru şi, în colaboarea cu societatea civilă, a sprijint cele mai importante modificară în acest sens. 
  • Sperăm ca odată cu desemnarea reprezentanţilor PNL în comisia de revizuirea Constituţiei, să putem să repornim procesul de revizuire, aşa cum a fost prezentat de USL, la acel moment. 
  • În ceea ce priveşte principala acţiune guvernamentală: La 1 martie au intrat în vigoare măririle de venituro pentru profesii, aşa cum a fost agreat în acorduri şi în bugetul de stat, vom avea un prim bilanţ referitor la încasări pe primele două luni, domnul ministru Vâlcov a anunţat că există o depăşire netă a previziunilor pe baza cărora s-a conturat bugetul. 
  • Am confirmat programul pentru Consiliul Naţional, vineri şi sâmbătă, 20 şi 21 martie, având ca principale teme noul program politic al PSD, cu care vom merge în 2016 la alegeri, un raport de activitate al meu şi al conducerii partidului, modificările propuse la statut şi alegerea noului preşedinte al Consiliului Naţional. Candidaturile vor fi depuse până la data de 15 martie, în aşa fel încât la BPN-ul de luni, 16, să validăm aceste candidaturi şi procedura de vot. 

  • Premierul a comentat şi situaţia de la ANRP, în urma demisiei preşedintelui autorităţii, George Băeşu
     
    "Avem o problemă extrem de gravă la ANRP. Pe de-o parte, pe bună dreptate, Parchetul face largi investigaţii legate de modul în care s-au retrocedat proprietăţi de valori uriaşe, pe de altă parte, toată conducerea ANRP sunt amendaţi în fiecare zi de către instanţe că nu retrocedează în 30 de zile. Ori, într-un fel, sunt între ciocan şi nicovală. Să facă ceva neverificat şi apoi să răspundă, peste un număr de ani, sau să verifice foarte bine şi să primească nişte amenzi care sunt mult peste veniturile lor. Şi atunci trebuie să găsim o soluţie, pentru că altfel nu va mai vrea nimeni să lucreze. Nu se poate să ai presiunea amenzilor din partea instanţelor, să faci ceva ce s-a dovedit în multe cazuri ca fiind pripit.Sper, împreună cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Finanţelor, să găsim o soluţie ca ANRP să funcţioneze în condiţii bune şi corecte."
     
    "Nu ştiu care este soluţia, cei doi miniştri de care vorbeam încearcă să găsească o soluţie, oamenii au preferat să plece decât să plătească amenzi mai mari şi de trei ori decât salariile lor. Avem situaţia blocată. Eu accept că au dreptate şi că nu pot funcţiona aşa şi trebuie să găsim o soluţie", a explicat Ponta. 
     

    ×
    Subiecte în articol: Victor Ponta PSD premier guvern
    Parteneri
    Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
    x close