Antena 3 CNN Politică Ponta: Geoană trebuie să hotărască dacă mai rămâne în PSD. În felul acesta nu se poate!

Ponta: Geoană trebuie să hotărască dacă mai rămâne în PSD. În felul acesta nu se poate!

Ponta: Geoană trebuie să hotărască dacă mai rămâne în PSD. În felul acesta nu se poate!
13 Aug 2010   •   12:00

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, ar putea părăsi de tot partidul săptămâna viitoare, însă nu şi şefia Senatului. Anunţul a fost făcut, vineri, de către actualul lider al partidului, Victor Ponta. Acesta a declarat, la RFI, că "în felul acesta, în mod sigur, nu se poate!".

"Atitudinea domnului Geoană faţă de PSD după Congresul din februarie trebuia lămurită mai devreme sau mai târziu. Săptămâna viitoare asta vom face, în sensul în care domnul Geoană se va hotărî dacă mai vrea sau nu să mai rămână în PSD. În felul acesta, în mod sigur, nu se poate!", a declarat Victor Ponta pentru sursa citată.

Liderul PSD susţine, însă, că Geoană poate rămâne în PSD, cu condiţia să accepte că nu poate fi întotdeauna numai numărul unu.

"În PSD şi într-un partid poţi să rămâi dacă accepţi că nu poţi să fii întotdeauna numai numărul unu. Dar încă o dată spun, săptămâna viitoare trebuie să lămurim acest subiect, nu poate să rămână aşa, e foarte clar!", a mai spus liderul social-democraţilor.

Victor Ponta respinge însă zvonurile conform cărora ar dori să-l schimbe pe Geoană şi de la şefia Senatului.

"Am spus-o foarte clar şi eu nu iau decizii singur, ci împreună cu cei din conducerea partidului: noi nu vom face propunerea pentru un alt preşedinte al Senatului. După cum vedeţi, nici PDL-ul şi domnul Băsescu deodată, brusc şi ciudat nu-şi mai doresc pe altcineva acolo. Cred că avem lucruri mai importante de făcut. Însă, într-adevăr, în PSD rămân doar cei care simt că pot să fie pesedişti şi se pot bate pentru interesul partidului", a precizat Ponta.

Zilele trecute, între cei doi social-democraţi au avut loc mai multe schimburi dure de replici. În opinia lui Ponta, Geoană reprezintă "imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor", iar în perioada mandatului său, mogulii influenţau deciziile partidului în proporţie de 100%. În replică, Geoană susţine că Ponta "este într-o criză de creştere" şi că, deşi a fost mereu "copilul obraznic care ataca partidul", acum are o responsabilitate mai mare, astfel că atacul său este "cel puţin ingrat", "lipsit de decenţă" şi "neprovocat".

Vezi aici schimbul de replici Ponta-Geoană

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Mircea Geoană replici PSD
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close