Antena 3 CNN Politică Ponta: PNL şi PC vor forma polul de dreapta, iar PSD pe cel de stânga

Ponta: PNL şi PC vor forma polul de dreapta, iar PSD pe cel de stânga

Ponta: PNL şi PC vor forma polul de dreapta, iar PSD pe cel de stânga
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   13:45

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că mandatul pe care l-a primit la sfârşitul anului de la conducerea PSD este construcţia unei alianţe cu PNL pe termen mediu, de 6-8 ani. Liderul social-democrat a salutat intenţia formării unei alianţe PNL-PC şi a anunţat că aşteaptă ca liberalii şi conservatorii să îşi cristalizeze o ofertă de centru-dreapta, urmând ca cele trei partide să se întâlnească într-o formulă bipolară.

"Vreau nu doar un proiect comun al opoziţiei, ci o construcţie politică pe o perioadă de şase, şapte, opt ani, pentru ca românii să ştie că există un proiect de salvare a României, iar acest proiect va fi construit împreună de PSD şi PNL", a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă această alianţă PSD-PNL ar trebui înregistrată la tribunal, Ponta a răspuns: "Nu cred că va fi bine să tot anunţăm la presă, dar discuţiile cu PNL privesc orice formă necesară de colaborare, inclusiv o alianţă juridică, în care PNL şi PC vor reprezenta ideologia de centru-dreapta, iar PSD va reprezenta ideologia de centru-stânga".

Referitor la intenţia PNL şi PC de a forma o alianţă, Victor Ponta a spus că discuţiile dintre cele două partide sunt normale şi că el şi-a dorit această "clarificare" doctrinară din partea PC.

"Pasul următor este cristalizarea din partea PNL şi PC a unei oferte de centru-dreapta, după care ne întâlnim în această formulă bipolară, pentru a construi o platformă comună", a spus Ponta.

"Vrem să construim o platformă comună nu doar de opoziţie, nu mai vreau să folosesc termenul de opoziţie, pentru că ar părea că suntem împreună doar ca să ne opunem cuiva, să îl dăm jos pe Boc, să îl dăm jos pe Băsescu. Ideea noastră este să îl schimbăm pe Boc, să îl schimbăm pe preşedintele Băsescu şi să construim împreună, pe acest sistem bipolar, cu PSD reprezentând centrul stânga, iar PNL şi PC centrul dreapta, o platformă pentru următoarea perioadă", a mai declarat Victor Ponta.

Membrii Biroului Politic Central al PNL şi cei ai Biroului Executiv al PC au aprobat, miercuri, propunerea lui Crin Antonescu privind încheierea unei alianţe politice între cele două formaţiuni politice. Aceasta ar urma să se numească Alianţa de Centru-Dreapta, iar decizia finală privind constituirea ei urmează să fie luată pe 10 ianuarie, după întrunirea Delegaţiei Permanente a PNL.

Ponta despre o alianţă PNL-PSD-PC


×
Subiecte în articol: Victor Ponta PSD alianta PNL
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close