Antena 3 CNN Politică Ponta: "Raportul pe justiţie n-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România"

Ponta: "Raportul pe justiţie n-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România"

Ponta: "Raportul pe justiţie n-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România"
Sursa foto: Victor Ponta
20 Iul 2009   •   10:48

Bruxelles-ul nu cunoaşte adevărata stare de lucruri în care se află sistemul judiciar român, şi, ca atare, raportul CE despre Justiţia din ţara noastră "este zero" şi nu are nicio valoare pentru domeniu, a susţinut luni ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.
"Raportul pe justiţie n-are nicio legătură cu România. V-am spus şi din februarie. Ei vorbesc despre nişte lucruri, sunt nişte funcţionari acolo care scriu. Noi trăim în România şi ştim care e justiţia din România. O să citiţi raportul şi o să credeţi că se vorbeşte despre altă ţară. N-are nicio valoare, este zero pentru justiţia din România. Ce ne interesează pe noi, ne interesează problemele reale", a afirmat Ponta, înainte de şedinţa coaliţiei PSD-PDL.
Ministrul s-a areferit şi la problema salarizării magistraţilor, apreciind că ambele părţi angrenate în acest conflict au dreptate.
"Magistraţii, când cer anumite drepturi, le cer şi au dreptate. În acelaşi timp, ministrul spune, şi de asemenea are dreptate, că nu are acei bani. De aia am spus că există un pachet de soluţii. Dacă vii şi le dai în cap la judecători, în niciun caz n-o să ai o justiţie mai bună", a spus Ponta.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu participă, astăzi, la şedinţa coaliţiei de guvernare unde se discută atât despre raportul CE pe Justiţie, care urmează să fie publicat săptămâna viitoare, cât şi despre finanţarea deficitară a sistemului juridic.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close