Antena 3 CNN Politică Ponta se întâlneşte din nou cu Băsescu, pe tema Consiliului European. Se vor vedea înainte de 25 iunie

Ponta se întâlneşte din nou cu Băsescu, pe tema Consiliului European. Se vor vedea înainte de 25 iunie

Ponta se întâlneşte din nou cu Băsescu, pe tema Consiliului European. Se vor vedea înainte de 25 iunie
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    20 Iun 2012   •   09:59

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că va avea o nouă întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu pe tema Consiliului European până pe 25 iunie şi a reafirmat că necesitatea participării sale la această reuniune este legată de probleme care se află pe agenda sumittului şi care sunt legate de activitatea Guvernului.

"Nu am avut inima să-l sun pe domnul Băsescu, pentru că, probabil, i-aş fi spus nişte lucruri pe care n-ar fi trebuit să i le spun între prim-ministru şi preşedinte - ceva cu . În mod sigur îmi va trece această mică supărare şi o să ne vedem. Pe 25 iunie avem CSAT, dar în mod sigur ne vedem mai devreme", a declarat Victor Ponta la finalul reuniunii BPN al PSD, informează Agerpres.

Potrivit premierului, reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie nu este o chestiune de ambiţie.

"O să merg la Consiliul European, nu este o chestiune de ambiţie între mine şi preşedinte, ci pentru că la Consiliul European se vor discuta şi se vor lua decizii referitoare la probleme care ţin exclusiv de Guvern - probleme de alocări bugetare la nivel european, de creştere economică, de soluţii sociale. Deci, aici este o chestiune de logică şi de subiecte care se vor discuta acolo", a explicat Ponta.

Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta au avut săptămâna trecută o discuţie privind nivelul de reprezentare a României la următorul Consiliu European. Cei doi nu au reuşit să ajungă la un acord.

Pe 12 iunie, Parlamentul a ales, prin vot, să-l trimită pe premierul Ponta să reprezinte România la summitul de la Bruxelles, din 28 iunie.

Consiliul European a stabilit că România va avea un singur scaun la reuniunea informală.

Prim-ministrul susţine că este atribuţia lui să reprezinte România la acea întâlnire, din moment ce deciziile care vor fi luate la reuniunea de la Bruxelles vizează activitatea Guvernului. De cealaltă parte, preşedintele Traian Băsescu consideră că are prerogativele constituţionale pentru a participa la întrunire.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta summit Consiliul European
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close