Antena 3 CNN Politică Predoiu ar vrea să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor. MF, mandatat să găsească căi de finanţare

Predoiu ar vrea să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor. MF, mandatat să găsească căi de finanţare

Predoiu ar vrea să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor. MF, mandatat să găsească căi de finanţare
Sursa foto: Cãtãlin Predoiu
20 Iul 2009   •   12:25

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu caută să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor în legea unitară a salarizării în sistemul bugetar, chiar dacă în prezent nu există banii necesari pentru plata lor. În acest sens, mebrii coaliţiei de guvernare a decis luni să mandateze Ministerul Finanţelor să găsească soluţii de suplimentare a fondurilor care să permită minima funcţionare a parchetelor şi instanţelor de judecată din întreaga ţară.
"Acest lucru reprezintă o urgenţă şi buna funcţionare a Justiţiei constituie o prioritate politică pe care noi astăzi am adoptat-o", a subliniat vicepremierul Dan Nica, la finalul reuniunii coaliţiei de astăzi.
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, la rândul său, că va încerca să conserve cât mai multe dintre sporurile magistraţilor în legea unitară a salarizării în sistemul bugetar şi a făcut, din nou, apel către magistraţi să nu mai întrerupă activitatea de judecată.
"În ceea ce priveşte sporurile pentru viitor, ele nu pot fi discutate decât în cadrul legii bugetului de stat şi, pe termen lung, încadrul legii salarizării unice pe sectorul bugetar. Obiectivul meu, ca ministru, este să conserv cât mai mult din aceste sporuri în ceea ce priveşte pachetul salarial pentru magistraţi şi personalul auxiliar în noua lege de salarizare pe sectorul bugetar. În ceeea ce priveşte asigurarea cheltuielilorde bunuri şi servicii nu avem în vedere doar sistemul judiciar, ci şi admnistraţia generală a penitenciarelor? a mai arătat Predoiu.

Referindu-se şi la drepturile salariale obţinute de judecători în instanţă în trecut, Predoiu a recunoscut însă că respectarea angajamentului de a plăti aceste drepturi depinde de resursele existente în buget.
Predoiu a mai afirmat că are mari aşteptări de la medierea conflictului din Justiţie de către preşedintele Traian Băsescu, care urmează să aibă loc probabil în această săptămână.
"Pe baza discuţiilor din coaliţie, fac din nou un apel foarte ferm către magistraţi să nu mai întreruptă activitatea de judecată, obiectivele protestului constând în semnalarea unor probleme deja cunoscute de altfel ale sistemului judiciar cred că sunt atinse", a spus ministrul Justiţiei, care a subliniat că disponibilitatea ministerului pentru dialog este aceeaşi dintotdeauna.
Antena3.ro


×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close