Antena 3 CNN Politică Românii nu mai pot supraviețui cu o pensie de 1.500 de lei! Marcel Ciolacu: "Asta ne-a spus și Comisia Europeană"

Românii nu mai pot supraviețui cu o pensie de 1.500 de lei! Marcel Ciolacu: "Asta ne-a spus și Comisia Europeană"

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, luni seară, noi declaraţii despre majorarea pensiilor. 

Românii nu mai pot supraviețui cu o pensie de 1.500 de lei! Marcel Ciolacu: "Asta ne-a spus și Comisia Europeană"
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   23:07

Premierul a spus că dacă în prezent pensia medie este de 2.100 de lei, după recalculare, aceasta va ajunge la 2.800 de lei. 

Românii care au lucrat în agricultură primesc pensie în jur de 1.500 de lei. "Ne-a spus și Comisia Europeană, că nu mai putem să continuăm așa. Sunt bunicii voștri, părinții voștri, cum poate să trăiască cineva cu o pensie de 1.500 de lei", a declarat premierul, luni seară, la Digi24.

"A fost o mare greșeală abordarea făcută de către USR, punând în același coș pensiile ocupaționale, cum este armata, poliția – fiindcă așa a fost sistemul format, noi am venit după un sistem comunist.

De exemplu, pensiile din agricultură, unde oamenii ăia au câte 35 de ani munciți și acum au o pensie de 1.500 de lei. De aceea suntem pe penultimul loc în Europa la sărăcie. Fiindcă sunt două milioane de pensionari care sunt în pragul sărăciei.

Avem pensia medie de 2.100 de lei. Prin recalcularea din septembrie ajungem la o pensie medie de aproximativ 2.800 de lei.

Asta ne-a spus și Comisia Europeană. "Nu mai puteți să continuați așa. Acele persoane sunt oameni. Sunt bunicii voștri, părinții voștri. Cum poate să supraviețuiască cineva cu o pensie de 1.500 de lei?".

Și atunci, în septembrie se va mări diferențiat. Se fac recalculările, nu pierde nimeni la pensie", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Majorări, tăieri, taxe în noul buget pe 2024 | Şedinţe-maraton la Guvern

 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close