Antena 3 CNN Politică Premierul Emil Boc: Nu vrem disponibilizări, ci remuneraţie în funcţie de performanţă

Premierul Emil Boc: Nu vrem disponibilizări, ci remuneraţie în funcţie de performanţă

Premierul Emil Boc: Nu vrem disponibilizări, ci remuneraţie în funcţie de performanţă
Sursa foto: emil boc
16 Feb 2009   •   11:08

Guvernul Boc nu este unul al disponibilizărilor, ci al remuneraţiei salariale în funcţie de performanţe, aşa cum se întâmplă şi în mediul privat, a declarat, luni, premierul Emil Boc. Deficitul bugetar de 2% este o preocupare majoră a cabinetului actual, în condiţiile în care constrângerile interne sunt majore, a adăugat Boc. Am apreciat recomandarea de a se găsi o echivalenţă între ceea ce se spune la început când se elaboreaza bugetul şi ceea ce se remarcă în implementarea măsurilor bugetare, a continuat prrimul ministru.
Premierul Emil Boc a anunţat că proiectul bugetului de stat va fi prezentat, marţi, Parlamentului, spre aprobare. Ulterior, Executivul va purta discuţii cu Banca Naţională a României pentru corelarea politicilor fiscale. Totodată, Emil Boc a anunţat că vor fi plătite datoriille fostului guvern, pentru a se evita un blocaj economic.
În lunile octombrie şi noiembrie 2008, s-a înregistrat un vârf de sarcină al cheltuielilor care nu s-au dus către investiţii care să se întoarcă în economie. Acest lucru s-a întâmplat şi în 2008, când s-au cheltuit în acea perioadă 4 miliarde de euro, care au mers pe bunuri şi servicii de personal. Prin urmare, în perioada 2005-2008 cheltuielile bugetare au crescut foarte mult, a spus Boc. Premierul a amintit şi că România are 7 programe operaţionale sectoriale din care doar unul auditat.
Emil Boc spune că actuala criză poate fi privită şi ca o oportunitate pentru ca România să se modernizeze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close