Antena 3 CNN Politică Prezenţă scăzută la vot: Chiliman şi Onţanu, fruntaşi la mobilizat electoratul, Negoiţă pe ultimul loc

Prezenţă scăzută la vot: Chiliman şi Onţanu, fruntaşi la mobilizat electoratul, Negoiţă pe ultimul loc

Prezenţă scăzută la vot: Chiliman şi Onţanu, fruntaşi la mobilizat electoratul, Negoiţă pe ultimul loc
30 Noi 2008   •   16:28

Prezenţa la vot de aproape 20% înregistrată puţin după ora prânzului (ora 14.00) păstrează alegerile uninominale printre scrutinurile cele mai puţin interesante pentru votanţi. Apetitul electoral al românilor se dovedeşte a fi extrem de scăzut, având în vedere şi mini vacanţa prilejuită de ziua liberă de 1 decembrie. În aceste condiţii, este de aşteptat ca viitorii parlamentari să fie aleşi de mai puţin de jumătate dintre persoanele cu drept de vot, lucru care începe să devină o obişnuinţă în România.
Prezenţa mai mare la vot pare a favoriza partidele de stânga, dacă luăm în calcul judeţele în care românii s-au grăbit să pună ştampila pe candidaţii preferaţi: Teleorman, Vrancea, Ilfov, Neamţ şi Dâmboviţa. În schimb, continuă ca un judeţ până acum fruntaş, Covasna, să se numere printre judeţele cu prezenţa cea mai scăzută la vot. Alături de Covasna, pe această listă mai figurează judeţele Timiş, Arad, Sibiu şi Maramureş.
În Bucureşti, cea mai mare mobilizare la vot a fost în sectoarele 1 şi 2, primarii Chiliman şi Onţanu fiind cei care au reuşit această performanţă pentru partidele din partea cărora au candidat. În schimb, prezenţa cea mai scăzută la vot în Cpitală s-a înregistrat detaşat în sectorul 3, semn că primarul Negoiţă nu reuşeşte să-şi mobilizeze electoratul. Iată prezenţa la vot pe sectoare la ora 14.00:
Sectorul 1 - 18,5%
Sectorul 2 - 18,63%
Sectorul 3 - 13,46%
Sectorul 4 - 14,64%
Sectorul 5 -15,41%
Sectorul 6 - 15,5%
Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close