Antena 3 CNN Politică PSD a participat la consultările cu Traian Băsescu. PNL şi PC au refuzat invitaţia

PSD a participat la consultările cu Traian Băsescu. PNL şi PC au refuzat invitaţia

PSD a participat la consultările cu Traian Băsescu. PNL şi PC au refuzat invitaţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2010   •   16:51

Liderii PSD au decis, după discuţiile avute luni după-amiază cu PNL şi cu PC, să participe la consultările de la Palatul Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu a hotărât, luni, să invite separat partidele din Opoziţie la o şedinţă programată pentru ora 17:00. Reprezentanţii PC şi PNL au anunţat că îşi menţin decizia de a nu merge la aceste discuţii.

Din delegaţia PSD care a participat la consultările de la Cotroceni au făcut parte liderul partidului, Victor Ponta, secretarul general Liviu Dragnea şi vicepreşedintele formaţiunii, Constantin Niţă.

La începutul consultărilor, şeful statului le-a spus liderilor PSD că temele de discuţie anunţate îi vizează şi pe liderii Opoziţiei şi de aceea a insistat să fie prezenţi la consultări.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că au venit pregătiţi pentru discuţii şi că una dintre temele pe care le consideră extrem de importante o reprezintă statul social. Cât priveşte bunul mers al lucrărilor din Parlament, Ponta a ţinut să precizeze din nou că acest lucru se va întâmpla după soluţionarea problemei legate de Roberta Anastase.

"Cred că una din marile dezbateri din România la anul va trebui să fie legată de statul social şi cum va mai putea fi el salvat din punct de vedere al conceptelor politice. Sper să-l discutăm chiar şi în seara asta, într-o oarecare măsură", a fost replica preşedintelui Traian Băsescu.

PSD participă la consultările cu Băsescu


Şeful statului a invitat partidele parlamentare să participe la o serie de consultări programate pentru luni, ora 15:00. Temele de discuţie anunţate sunt perspectivele economice şi sociale pe următorii doi ani, aderarea la Spaţiul Schengen şi priorităţile legislative ale sfârşitului acestui an.
 
În cursul dimineţii, Traian Băsescu le-a transmis liderilor celor trei partide din Opoziţie invitaţia de a participa, luni, de la ora 17:00, la o altă serie de consultări la Palatul Cotroceni. În scrisoare, şeful statului a precizat că doreşte să discute cu partidele politice "în mod excepţional".

Liderii PNL şi PC au anunţat în mai multe rânduri că nu vor participa la niciun fel de consultări cu şeful statului.

"Fiecare partid are decizia lui. Decizia Biroului Permanent al PNL e luată de mai multă vreme şi va fi valabilă cât timp Traian Băsescu va fi preşedinte. (...) Ceea ce îi transmit lui Traian Băsescu din partea PNL este că, dacă vrea să facă ceva bun pentru ţară, trebui să demisioneze", a spus Crin Antonescu.

"Noi am spus-o deja de azi, nu vom participa la discuţiile cu preşedintele, pentru că nu este un partener de discuţie", a anunţat, la rândul său, Daniel Constantin, adăugând că şeful statului nu a aplicat niciodată părerile partidului pe care îl conduce.


×
Subiecte în articol: PNL PSD PC consultari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close