Antena 3 CNN Politică PSD decide săptămâna viitoare dacă rămâne la guvernare

PSD decide săptămâna viitoare dacă rămâne la guvernare

PSD decide săptămâna viitoare dacă rămâne la guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2014   •   12:04

PSD decide săptămâna viitoare dacă rămâne la guvernare, a anunţat în urmă cu puţin timp premierul Victor Ponta. Orice decizie se va lua prin negocieri în coaliţie. Nu există semnale ca UDMR vrea să iasă din această coaliţie de guvernare.

"Vom avea din nou în PSD, dar şi în coaliţia de guvernare în această săptămână decizii de adoptat, în aşa fel încât săptămâna viitoare să ştim foarte clar dacă păstrăm şi mergem mai departe cu guvernarea, pentru că votul de pe 16 noiembrie a fost un vot foarte clar, legitim, pentru domnul Iohannis ca preşedinte, aşa cum votul din 2012 a fost un vot foarte clar pentru USL ca să guverneze", a spus Ponta.
   
El a arătat că "deocamdată" opinia generală este aceea de se duce mandatul la bun sfârşit, aşa cum a fost primit în 2012.

Ponta a mai spus că pe 10 decembrie bugetul pe 2015 va veni în Parlament, iar imediat după aceea va propune în coaliţia de guvernare o restructurare a Guvernului, în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri în Guvern.

"Am avut o discuţie în coaliţia de guvernare şi decizia unanimă este de a continua. Trebuie să existe însă şi un sprijin clar din partea grupurilor parlamentare'", a spus Ponta.

Victor Ponta vrea să restructureze Guvernul şi să coopteze partidul lui Călin Popescu Tăriceanu la guvernare, iar Congresul PSD să fie organizat abia la primăvară. Aşa le-a spus parlamentarilor social-democraţi, astăzi, la prima discuţie după înfrângerea suferită la prezidenţiale.

Restructurarea Cabinetului echivalează cu o comasare a unor ministere.

Şedinţa de la vârful PSD s-a amânat pentru joi.


Citiţi şi:

Victor Ponta a explicat în faţa Parlamentului modul în care au fost organizate alegerile în diaspora: "Legea electorală trebuie modificată"

×
Subiecte în articol: PSD Victor Ponta
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close