Antena 3 CNN Politică PSD duce la CCR scandalul pe desemnarea lui Orban să formeze noul Guvern: E o mascaradă!

PSD duce la CCR scandalul pe desemnarea lui Orban să formeze noul Guvern: E o mascaradă!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune luni sesizarea către Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

PSD duce la CCR scandalul pe desemnarea lui Orban să formeze noul Guvern: E o mascaradă!
Sursa foto: Foto: presidency.ro
09 Feb 2020   •   18:08

"Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR - n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească", a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei extraordinare a PSD Bucureşti.

El a adăugat că acest subiect va fi discutat luni în Comitetul Executiv Naţional al partidului.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota şedinţa în care va fi supus votului guvernul Orban, Ciolacu a spus: "Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul, să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat un conflict de natură juridică constituţională". 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a femeii atacată de soţ cu maşina, la Vişeu
x close