Antena 3 CNN Politică PSD nu va vota Guvernul Croitoru: Absenteismul şi neexercitarea dreptului de vot, posibile soluţii

PSD nu va vota Guvernul Croitoru: Absenteismul şi neexercitarea dreptului de vot, posibile soluţii

PSD nu va vota Guvernul Croitoru: Absenteismul şi neexercitarea dreptului de vot, posibile soluţii
Sursa foto: Bogdan Nicolescu-Duvãz
03 Noi 2009   •   15:51

PSD nu va vota Cabinetul Croitoru, rămânând de convenit astăzi în şedinţa partidului modalitatea de abordare a acestei probleme. Potrivit unor surse social-democrate, conducerea PSD analizează în prezent atât posibilitatea absentării de la şedinţa de validare, cât şi participarea la această procedură fără exercitare însă a dreptului de vot. În prima situaţie s-ar provoca o lipsă de cvorum care ar conduce la amânarea votului în cazul învestirii Guvernului propus de Croitoru, în timp ce abţinerea s-ar constitui într-o poziţie publică cu beneficii electorale de blamare a unui Executiv propus în pofida voinţei majorităţii parlamentare, susţin sursele citate.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Nicolescu-Duvăz a evitat să precizeze miercuri dacă social-democraţii se vor abţine, practic, de la vot, sau vor vota, efectiv, împotriva acestui Guvern.
?PSD nu votează Guvernul Croitoru. Am declarat-o formal. Nu vom vota acest Guvern. Nu are importanţă dacă nu votăm. Important e dacă Guvernul este votat sau nu ? s-a limitat să explice Duvăz.
O decizie clară asupra modului în care vor pune în practică poziţia adoptată va fi luată astăzi după-amiază în cadrul videoconferinţei pe care conducerea PSD o are cu liderii filialelor din teritoriu, problema urmând a fi discutată mâine dimineaţă şi cu parlamentarii partidului.
Până atunci, PSD va avea astăzi seară consultări în cadrul majorităţii parlamentare pentru a stabili formula juridică, politică, tehnică privind adoptarea bugetului până în 10 decembrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close