Antena 3 CNN Alegeri europarlamentare 2024 PUSL a decis să trimită și reprezentanți ai societății civile în Parlamentul European

PUSL a decis să trimită și reprezentanți ai societății civile în Parlamentul European

Potrivit calendarului alegerilor din 2024, alegerile europarlamentare au fost comasate cu cele locale, care vor avea loc pe 9 iunie 2024.

PUSL a decis să trimită și reprezentanți ai societății civile în Parlamentul European
Sursa foto: PUSL
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2024   •   15:21

Chiar dacă PNL și PSD au decis să meargă pe liste comune pentru Parlamentul European, PUSL nu se regăsește în această ecuație.

Așa cum se știe, în urma deciziei Biroului Executiv, PUSL a decis să participe la alegerile europarlamentare, cu listă proprie. 

Mai mult, umaniștii au hotărât ca pe primele locuri ale listei de candidați să fie și reprezentanți ai societății civile, care au dovedit că le pasă de semenii lor, prin activitatea pe care au desfășurat-o până acum.

"Sunt persoane care nu doar că știu care sunt problemele presante ale comunității, ci au și soluții concrete pentru rezolvarea lor. 

Avem ferma convingere că își vor folosi toată priceperea în politică, tot în slujba oamenilor și vor da dovadă de echilibru și maturitate. 

Împreună cu ei, umaniștii le vor reda românilor demnitatea, onoarea și curajul și prin modul în care îi vor reprezenta în Parlamentul European", se arată într-un comunicat remis presei de către PUSL.

Conform ordonanței de urgență adoptată vineri seara de Guvern, perioada electorală pentru alegerile din data de 9 iunie 2024 va începe la data de 12 martie 2024 și se va încheia în termen de trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României.

De asemenea, actul normativ prevede că o persoană poate candida, în același timp, pentru Parlamentul European, precum și pentru funcția de consilier local, de consilier județean, de primar sau de președinte al consiliului județean.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close