Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: O eventuală demisie a lui Băsescu este o ipoteză reală

Radu Tudor: O eventuală demisie a lui Băsescu este o ipoteză reală

Radu Tudor: O eventuală demisie a lui Băsescu este o ipoteză reală
13 Feb 2008   •   21:28

În presa de miercuri a apărut informaţia potrivit căreia preşedintele Traian Băsescu ar avea un plan de a demisiona înainte de alegerile parlamentare. Invitat la Sinteza Zilei, analistul Radu Tudor a declarat că demisia şefului statului este o pistă reală de lucru, în condiţiile în care vor exista alegeri anticipate. ?În calitate de preşedinte demisionar, el îi va surprinde total pe cei de la PNL şi PSD, care nu au niciun candidat pregătit pentru preşedinţie?.

Radu Tudor a avansat rezultatele ultimului sondaj Curs, care arată în felul următor, susţine analistul politic: 39% PDL, 25% PSD, 13% PNL. ?Dacă Traian Băsescu intră demisionar în campanie electorală, duce PDL la 50% şi îşi împlineşte visul de a avea un guvern PD, cu un premier PD?.

De cu totul altă părere este jurnalistul Roşca Stănescu. ?Eu am lansat scenariul, dar ca o simplă ipoteză?, a declarat fostul director al cotidianului Ziua. În ceea ce priveşte replica lui Mircea Geoană că i-a ?şoptit o păsărică? ceva despre o eventuală demisie a preşedintelui, Roşca a comentat: ?Geoană a răspuns neprecaut, prostesc, la o întrebare insinuantă care i s-a pus?.

Scenariul este plauzibil, a continuat jurnalistul, precizând însă cu momentul oportun pentru Băsescu ar fi să demisioneze după alegerile parlamentare. ?Băsescu îşi poate sacrifica mandatul transformându-se în agendă a partidului său prezidenţial, în speranţa că formaţiunea va obţine preşedinţia Senatului. Imediat după alegerile parlamentare, el poate să demisioneze, preşedintele Senatului devine preşedinte, iar Băsescu poate să formeze Guvernul?, a explicat el.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close