Antena 3 CNN Politică Rus şi Dâncu au refuzat oferta PSD Cluj şi nu vor mai candida la alegerile din toamnă

Rus şi Dâncu au refuzat oferta PSD Cluj şi nu vor mai candida la alegerile din toamnă

Rus şi Dâncu au refuzat oferta PSD Cluj şi nu vor mai candida la alegerile din toamnă
05 Aug 2008   •   13:04

Social-democraţii clujeni Ioan Rus şi Vasile Dâncu nu vor mai candida la alegerile parlamentare din toamnă. Deşi le-a fost greu să refuze oferta PSD Cluj, cei doi şi-au motivat decizia spunând că nu pot reprezenta comunitatea clujeană şi Transilvania fără să intre din nou în conflict cu conducerea centrală a PSD. Cei doi au subliniat, totodată, că nu vor candida pe listele niciunui partid politic.

"Nu poţi să dezaprobi anumite practici politice în numele unor principii şi apoi, fără să se fi schimbat ceva esenţial, să uiţi de respectivele principii în perspectiva unor presupuse beneficii personale", au susţinut cei doi, citaţi de Agerpres.

Foştii lideri social-democraţi au mai motivat că, o eventuală participare pe lista de partid, înseamnă a nu mai putea să exprime o serie de proiecte sau idei pe care partidul le elimină strategic din discurs. "Conducerea centrală a PSD a demonstrat că nu are nevoie de contribuţiile noastre. Nu renunţăm la ideile noastre şi nici la credinţa că social-democraţia de factură vest-europeană va furniza soluţii pentru România şi pentru a readuce partidul pe calea reformei şi transformării lui în partid de factură europeană", au precizat Ioan Rus şi Vasile Dâncu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close