Antena 3 CNN Politică Se aşteaptă cea mai scăzută prezenţă la vot de până acum? Primele probleme pentru partide

Se aşteaptă cea mai scăzută prezenţă la vot de până acum? Primele probleme pentru partide

Se aşteaptă cea mai scăzută prezenţă la vot de până acum? Primele probleme pentru partide
30 Noi 2008   •   11:53

Primele alegeri uninominale par să nu fi stârnit prea mult interesul românilor pentru a se prezenta la vot. Potrivit prezenţei la vot la ora 10.00, comunicată de Biroul Electoral central, ne putem aştepta la una dintre cele mai scăzute prezenţe la vot din ultimele alegeri. Astfel, la ora 10.00 votaseră 4,87% dintre români, în condiţiile în care la alegerile locale din acest an prezenţa la vot la ora 10.00 era de peste 7%, iar la alegerile parlamentare din 2004 prezenţa la vot depăşea 9%.
Mai mult, potrivit prezenţei la vot de la ora 10.00 se prefigurează deja primele surprize pentru unele partide politice. Astfel, contrar aşteptărilor şi a celor întâmplate la alegerile de până acum, cea mai scăzută prezenţă la vot s-a înregistrat în Covasna, judeţ cu o populaţie majoritară de etnie maghiară.
Şi Bucureştiul s-a situat sub media pe ţară, prezenţa la vot în Capitală fiind de 3,66% la ora 10.00. Prezenţa cea mai scăzută la vot a fost în sectorul 3, iar cea mai ridicată în sectorul 5. Rămâne de văzut dacă alegătorii principalelor partide din România se vor mobiliza în următoarele ore pentru a creşte media prezenţei la vot. În schimb, dacă se păstrează media de până acum, ne putem aştepta la una dintre cele mai scăzute prezenţe la vot de până acum.
Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close