Antena 3 CNN Politică Senatorii se tem să îi taie din puteri lui Iohannis

Senatorii se tem să îi taie din puteri lui Iohannis

Senatorii se tem să îi taie din puteri lui Iohannis
02 Mai 2017   •   18:03

Dana Grecu a prezentat, la emisiunea „La ordinea zile”, de la Antena 3, amânarea dezbaterii proiectului de lege prin care exclude preşedintele şi ministrul de Justiţie din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a procurorilor-şefi.

„Proiectul de lege propus de președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, prevede ca CSM să numească Procurorul Șef, adică nu politic. Așa a fost până în 2005. Deci nouă ni se trage această „republică a procurorilor”, de la faptul că în 2005, când legea 247, capitolul 17, inițiatica ministrei de Justiție de atunci, Macovei, prin angajare de răspundere de Guvern, în numele legilor proprietății, s-a dat președintelui de atunci Traian Băsescu instrumental să numească și să revoce procurorii propuși de ministra de Justiție Macovei”, a declarat fostl senator Ioan Ghișe.

Dezbaterea proiectului ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, pe 9 mai, însă până acum, acesta a fost amânat de mai multe ori.

În prezent, procurorul general al României, procurorul şef DNA, precum şi procurorul-şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de către preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.  

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close