Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Lia Olguța Vasilescu îi răspunde lui Iohannis

Sinteza zilei. Lia Olguța Vasilescu îi răspunde lui Iohannis

Sinteza zilei. Lia Olguța Vasilescu îi răspunde lui Iohannis
Sursa foto: foto: Agerpres
04 Dec 2018   •   21:28

Klaus Iohannis refuză să numească doi miniștri pentru două portofolii vitale pentru Guvern: este vorba de poziția de vicepremier, de ministru al Dezvoltării, ministerul cu cel mai mare buget din cadrul Guvernului, și portofoliul Transporturilor, vital pentru țara noastră.

România este, astfel într-o situație halucinantă din cauza acestui refuz. Miercuri dimineață are loc la Bruxelles festivitatea la care ar trebui să participe întregul Guvern al României. Absolut fiecare dintre miniștri are un dialog cu comisarii omologi.

Situația a fost comentată, la "Sinteza Zilei", de Lia Olguța Vasilescu, propunerea PSD-ALDE pentru Ministerul Dezvoltării:

"Este mai grav decât atât. Avem doi miniștri demisionari, care și-au prezentat deja demisiile, în urmă cu câteva zile. Dacă nu mă înșel, poimâine se fac 15 zile de când și-a dat demisia ministrul Transporturilor, deci, în acest context nu mai poate să mai semneze nimic - s-a împlinit acel termen legal de 15 zile. Nu s-a făcut încă nicio nominalizare. Mâine (miercuri, n.r.) ar fi trebuit ca toți miniștrii să se întâlnească cu comisarii europeni omologi ca să discute despre dosarele pe care le preiau. Adică la Bruxelles vom avea un Guvern din care lipsesc doi miniștri cheie", a spus Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a afirmat că și-a dat seama de existența unui război permanent cu președintele Klaus Iohannis.

"Acum când am văzut la dvs. toate aceste replici pe care le-am avut cu președintele îmi dau seama că noi practic din prima zi de când am venit la guvernare sau, mai bine zis. din prima zi din care am avut majoritatea, am avut un război permanent cu președintele Klaus Iohannis, care nu a vrut să ne nominalizeze primul-ministru, pe doamna Sevil Shhaideh, apoi a fost domnul Grindeanu, la fel nu voia sa-l numească atunci și de asta ne gândeam la suspendare, deci războiul acesta continuă de ani de zile", a subliniat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu i-a dat replica lui Klaus Iohannis și în privința afirmației președintelui că PSD-ALDE a schimbat foarte mulți miniștri.

"Să nu uităm că guvernul domniei sale, că așa îi spunea, "guvernul meu", Guvernul Cioloș, a schimbat 35 de miniștri în 9 luni. Ne spunea acum că se face remaniere la remaniere. Nu, s-a făcut o singură remaniere, numai că dumnealui nu a acceptat doi miniștri și atunci evident că partidul sau coaliția a trebuit să vină cu alte propuneri", a spus Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu a adăugat că regretă că PSD nu dat o lege sau o ordonanță de urgență în care să fie prevăzut un termen clar în care președintele să accepte numirile de miniștri.

Lia Olguța Vasilescu a afirmat că o posibilă explicațiile pentru șicanele frecvente ale președintelui la adresa PSD e că vrea să provoace o suspendare a sa care să-i aducă apoi capital politic în viitorul an electoral.

"Cumva își închipuie că va fi situația lui Traian Băsescu când a crescut după ce s-a încercat suspendarea lui. Nu cred că e cazul să-i facem această plăcere, care știm că și-o dorește mult crezând că va crește în sondaje. Eu cred că trebuie să așteptăm votul popular și s-ar putea să nu-i placă", a declarat Vasilescu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close