Antena 3 CNN Politică Şova: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier. S-ar schimba structura Guvernului

Şova: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier. S-ar schimba structura Guvernului

Şova: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier. S-ar schimba structura Guvernului
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2014   •   16:49

Ministrul Marilor Proiecte Dan Şova a afirmat, vineri, într-o intervenţie telefonică la "Esenţial" că, potrivit unor "chestiuni de natură tehnică", Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier în contextul actual, el arătând că Executivul ar avea datoria de a merge în Parlament şi de a cere un nou vot de încredere, pentru că s-ar schimba structura Guvernului României.

Şova a precizat la Antena 3 că prin Hotărârea nr. 45/2012, Guvernul României are, în acest moment, trei vicepremieri: unul pe economie şi fiscalitate, unul pe administraţie publică şi unul pe siguranţă naţională şi ordine publică.

Aşadar, Klaus Iohannis, care a fost nominalizat de PNL drept vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, în mod concret, să fie vicepremier pe probleme economice şi fiscale, această poziţie aparţinând titularului de la Finanţe, şi nici pe siguranţă şi ordine, pentru că asta ar însemna ieşirea lui Gabriel Oprea din Guvern.

Şova a mai arătat că cei propuţi de PNL sunt oameni competenţi şi posibila cooptare a acestora în echipa guvernamentală poate fi benefică, dar a arătat că toate aceste propuneri trebuie discutate şi în cadrul USL.


×
Subiecte în articol: Esential guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close