Antena 3 CNN Politică Surse. Comisia Europeană: Suntem pregătiţi să analizăm propuneri alternative la acciza la carburanţi

Surse. Comisia Europeană: Suntem pregătiţi să analizăm propuneri alternative la acciza la carburanţi

Surse. Comisia Europeană: Suntem pregătiţi să analizăm propuneri alternative la acciza la carburanţi
Sursa foto: Foto: webpronews.com
de M.Z.    |    09 Dec 2013   •   20:21
Comisia Europeană este de acord să analizeze propuneri alternative venite din partea Guvernului României, care să aibă acelaşi impact bugetar cu cel al accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru, au declarat, luni seară, surse din cadrul instituţiei europene, informează Agerpres.
 
"Sperăm ca în România să se ajungă la un acord cât mai repede. Noi suntem pregătiţi să analizăm propuneri alternative care susţin creşterea economică şi care au un impact bugetar echivalent şi o calitate echivalentă cu cele agreate iniţial", au spus sursele citate.
 
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, merge la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene posibilitatea ca acciza de 7 eurocenţi să fie aplicată doar pentru benzină, iar accizarea motorinei să fie amânată cu trei luni.
 
Ponta a apreciat că, prin amânarea aplicării accizei la motorină, preţurile bunurilor de consum nu ar trebui să crească.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că va încerca o înţelege cu premierul pe tema bugetului, după ce a luat notă de declaraţia lui Ponta, însă a precizat că nu îl satisface faptul că şeful Guvernului vrea doar o amânare a accizei la motorină.

"Aştept revenirea premierului şi voi fi gata să continuăm acest dialog", a mai spus Băsescu, menţionând că rămâne pe poziţia potrivit căreia nu trebuie introduse accize suplimentare nici la benzină şi nici la motorină.
 
El a mai spus că rămâne pe poziţia aceasta "în lipsa unor argumente solide" pe această temă.

Parlamentul a adoptat, pe 4 decembrie, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, iar Guvernul aşteaptă acum mutarea lui Traian Băsescu - preşedintele a anunţat deja că va retrimite bugetul la parlament. Iar Victor Ponta l-a rugat doar să o facă rapid, să nu aştepte expirarea termenului de 20 de zile. 
 
Traian Băsescu a anunţat, pe 2 decembrie, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

Citiţi şi 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, că a promulgat Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2014, astfel că pensiile vor creşte de la anul cu 3,76%.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Victor Ponta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close