Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Băsescu e obligat să semneze revocarea lui Meleşcanu

Tăriceanu: Băsescu e obligat să semneze revocarea lui Meleşcanu

Tăriceanu: Băsescu e obligat să semneze revocarea lui Meleşcanu
13 Feb 2008   •   20:34

Premierul Călin Popescu Tăriceanu îi transmite preşedintelui că orice împotrivire venită de la Cotroceni în privinţa revocării sau numirii unui ministru va fi considerată o încălcare a Constituţiei. Tăriceanu îşi menţine cele două propuneri pe care le-a făcut pentru Ministerul Apărării şi pentru cel al Justiţiei. Însă a anunţat din nou că nu va prezenta oficial nominalizările, decât după ce Curtea Constituţională va publica motivarea deciziei în ceea ce o priveşte pe Norica Nicolai. Premierul spune că noua dispută cu preşedintele pentru nominalizările de la Justiţie şi Apărare trebuie rezolvată conform legii şi că şeful statului este obligat să semneze şi revocările, aşa cum semnează numirile în funcţie.

Premierul aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale în cazul Norica Nicolai pentru a-i transmite preşedintelui, oficial, noile sale opţiuni, despre care spune că au fost făcute în urma unei analize atente şi responsabile. Tăriceanu s-a arătat nemulţumit de modul în care Curtea Constituţională îşi desfăşoară activitatea în ultima perioadă. ?După cum Curtea Constituţională a început să legifereze în ultima perioadă în România, probabil că vine rândul Justiţiei să-şi facă propriile legi. Nu cred că acesta este mersul firesc al lucrurilor într-o ţară care este considerată democratică?, a precizat premierul.

După ce Curtea Constituţională s-a pronunţat în legătură cu nominalizarea Noricăi Nicolai în fruntea Justiţiei, premierul a anunţat că îi propune pe Radu Stroe la Apărare şi pe Teodor Meleşcanu la Justiţie. Preşedinţia a obiectat în legătură cu această rocadă, motivând că plecarea lui Meleşcanu de la Justiţiei ar influenţa negativ organizarea summit-ului NATO din luna aprilie, de la Bucureşti.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close