Antena 3 CNN Politică Tăriceanu doreşte reducerea puterilor preşedintelui, prin modificarea Constituţiei

Tăriceanu doreşte reducerea puterilor preşedintelui, prin modificarea Constituţiei

Tăriceanu doreşte reducerea puterilor preşedintelui, prin modificarea Constituţiei
30 Aug 2008   •   12:11

Prezent la şcoala de vară a Tinerilor Liberali, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că doreşte reducerea puterilor preşedintelui prin modificarea Constituţiei. În opinia sa, ţara noastră ar trebui să urmeze modelele europene, care s-au dovedit funcţionale: republica parlamentară sau monarhia constituţională. Şeful Guvernului susţine un sistem politic în care conducerea se echilibrează între Guvern, Parlament şi Justiţie, iar preşedintele este simbolul statului şi nu al puterii.

TĂRICEANU DOREŞTE MODIFICAREA CONSTITUŢIEI PENTRU REDUCEREA PUTERILOR PREŞEDINTELUITăriceanu a adugat că ar trebui evitat modelul republicii prezidenţiale, pentru că duce la acapararea puterii de către un singur om. Părerile liderului PNL nu sunt împărtăşite, însă, de întreaga clasă politică. Preşedintele PD-L, Emil Boc a pledat în repetate rânduri pentru republica prezidenţială. De aceeaşi părere sunt şi social-democraţii.

Cu aceeaşi ocazie, Tăriceanu a lansat un atac dur la adresa Preşedintelui şi a PD-L. El a dat de înţeles că Traian Băsescu nu ar trebui să se implice în problemele justiţiei, pe motiv că nu le-ar cunoaşte, şi a caracterizat PD-L drept ?o adunătură?.

În opinia premierului, şeful statului nu face decât să provoace probleme mari, într-un domeniu la care nu s-ar pricepe: justiţia. Nici democrat-liberalii nu au scăpat de atacuri. Tăriceanu i-a învăţat pe tinerii liberali să riposteze în cazul în care opoziţia încearcă să-şi atribuie realizările guvernării. Premierul a lăsat să se înţeleagă că PD-L nu ar face parte din clasa politică serioasă a ţării.

Şeful PNL adăugat că în România există aşa numitele partide antisitem, care induc oamenilor ideea că varianta cea mai bună ar fi un regim de mână forte.

TĂRICEANU, ATAC LA PREŞEDINTE ŞI LA ADRESA PD-LAntena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close