Antena 3 CNN Politică Taxa de primă înmatriculare va fi din nou modificată

Taxa de primă înmatriculare va fi din nou modificată

Taxa de primă înmatriculare va fi din nou modificată
14 Feb 2008   •   23:05

Proiectul ordonanţei privind taxa de poluare auto va fi modificat, a anunţat premierul. Fără a da detalii, Tăriceanu a menţionat doar că vor fi introduse reguli care să permită corelarea taxei cu nivelul emisiilor poluante. La această variantă s-a ajuns după discuţiile pe care Călin Popescu Tăriceanu le-a avut joi cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu. ?Propunerea a fost de a face o formulă simplă, în care nivelul taxei să fie corelat la nivelul de emisii şi care să respecte principiul poluatorul plăteşte. Ministerul Mediului s-a însărcinat să vină cu o nouă propunere, pe care o vom dezbate şi cu Comisia, să vedem dacă nu apare un conflict cu legislaţia europeană?, a declarat premierul într-un interviu acordat televiziunii publice.

Deciza premierului Tăriceanu vine după discuţiile avute cu mai multe asociaţii neguvernamentale de mediu. La întâlnire, premierul şi-a exprimat dur nemulţumirea faţă de felul în care presa a mediatizat subiectul taxei auto.

Şi PSD cere Guvernului să găsească o altă soluţie pentru o taxa de mediu. De altfel, social-democraţii au depus la Senat o propunere legislativa de eliminare a taxei de primă înmatriculare din Codul Fiscal. Potrivit proiectului, legea ar urma să abroge din Codul Fiscal articolele referitoare la taxa de primă înmatriculare. Deşi vor eliminarea taxei, social-democraţii au anunţat că nu vor vota moţiunea simplă pe această temă depusă de PDL.

Antena 3

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close