Antena 3 CNN Politică Tineretul social democrat vrea la guvernare

Tineretul social democrat vrea la guvernare

Tineretul social democrat vrea la guvernare
06 Ian 2009   •   02:34

Dorinţa de putere a tinerilor din formaţiunile de partid pare la fel de mare ca a seniorilor. Dornici de afirmare, tinerii din partidele la putere fac presiuni pentru a primi un loc la masa guvernării. În acest sens, consultantul politic Dan Andronic publică o listă cu cerinţele tinerilor social democraţi. Aceştia fac propuneri concrete pentru oamenii din conducere ai formaţiunii şi posturile ce ar trebui să le ocupe.
Este vorba despre o rezoluţie a conducerii TSD adresată conducerii centrale a partidului, ?în atenţia domnului preşedinte Mircea Geoană?. În document se precizează că liderii TSD au aprobat ?în unanimitate? propunerile înaintate, scrie şi Cotidianul.
Primele două puncte de pe listă cuprind funcţiile de la nivel. Având în vedere protocolul format de partidele la guvernare, tinerii nu uită că posturile din judeţe vor fi împărţite politic. În acest sens, ei cer ca ?a treia tragere a postului de director să revină unui membru al TSD, nominalizat de organizaţia judeţeană de tineret?. De asemenea, liderul TSD judeţean să facă parte din Comisia paritară judeţeană bipartidă constituită la nivel local.
În ce priveşte sectorul naţional, TSD doreşte ca Răzvan Bobeanu, secretar general, să fie numit la MTS, pe domeniu tineret. De asemenea, Natalia Intotero este propusă pentru nu mai puţin de trei funcţii - ?secretar stat MAE, ANPDC (protecţia drepturilor copilului) / ANPF (protecţia familiei) - preşedinte?.
Silvia Mihalcea, secretar executiv al TSD, ar dori să ajungă preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, iar Bogdan Georgescu vrea funcţia de preşedinte AVAS.
Preţşedintele TSD Argeş, Cristian Meleşteu ar dori o funcţie de ?preşedinte agenţie?, fără preferinţe, iar Cosmin Necula, de la TSD Bacău, vrea o ?funcţie de conducere? la Secretariatul General al Guvernului. Tot o funcţie de conducere, de data asta la OLAF, vrea şi Daniel Dragnea.
Funcţiile de prefect sunt şi ele cerute de tinerii social democraţi, deşi conform legii, actualii prefecţi sunt apolitici. Marian Dragomir vrea să fie prefect la Brăila, iar Ovidiu Jidveian dă conducerii partidului de ales unde să îl numească subprefect: judeţele Sibiu, Harghita sau Alba.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close