Antena 3 CNN Politică Toţi liderii PDL, în frunte cu Emil Boc, şi-au depus mandatul. Va fi instituit un Birou Permanent interimar

Toţi liderii PDL, în frunte cu Emil Boc, şi-au depus mandatul. Va fi instituit un Birou Permanent interimar

Toţi liderii PDL, în frunte cu Emil Boc, şi-au depus mandatul. Va fi instituit un Birou Permanent interimar
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    14 Iun 2012   •   14:02
UPDATE 20.25- Emil Boc şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal. De asemenea, liderii PDL au căzut de acord cu formarea unui Birou Permanent interimar care va institui un Congres Extraordinar.

Demisia lui Boc vine, după ce, tot în cursul zilei de joi, în şedinţa Colegiului Naţional Director, varianta organizării unui congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului a căzut la vot.

De asemenea, varianta cu alegerea unui BPN interimar cu Emil Boc preşedinte în continuare nu a trecut de votul democrat-liberalilor.

UPDATE 19.25 -
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, joi seară, în pauza şedinţei Colegiului Director, că este obligat, ca preşedinte al formaţiunii, să găsească o soluţie care să îi unească pe reprezentanţii PDL, nu să îi dezbine.

UPDATE 19.00 -
Democrat-liberalii nu s-au decis în privinţa demiterii preşedintelui PDL Emil Boc:  24 de voturi "pentru", 24 de voturi "împotrivă". Peste 10 minute se va relua şedinţa Colegiului Naţional Director, după cinci ore de la debut.

UPDATE 18.35
- Liderii PDL au votat împotriva organizării unui Congres extraordinar. cu 26 de voturi "împotrivă" şi 15 "pentru". Aşadar, Boc rămâne preşedintele Partidului Democrat Liberal şi îşi va forma o echipă interimară.

Adriean Videanu şi Radu Berceanu contestă decizia.

UPDATE 18.00
- Potrivit unor surse PDL,  toată conducerea Partidului Democrat Liberal demisionează. Anunţul a fost făcut joi seară, după ce, tot în cursul zilei de astăzi, mai mulţi lideri PDL au cerut demisia preşedintelui Emil Boc.



UPDATE 16.45 - Ioan Oltean şi-a anunţat demisia din funcţia de secretar general al PDL, în şedinţa Colegiul Director al partidului, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

UPDATE 16.35-
Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a plecat, joi, de la şedinţa Colegiului Director al formaţiunii înainte de terminarea acesteia, declarând că nu a demisionat din conducerea partidului şi că nu are păreri în legătură cu organizarea unui congres extraordinar.

UPDATE 16.13 - Elena Udrea a demisionat, joi, din funcţia de vicepreşedinte al PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a fost invitat la şedinţa Colegiului Director al PDL de joi, însă se pare că acesta a refuzat să participe.

UPDATE 15,41: Dorin Florea a demisionat din conducerea PDL. Acesta era vicepreşedintele PDL.

UPDATE 15,25: Gheorghe Ştefan, "Pinalti", propune o conducere interimară a partidului care să fie asigurată de o echipă de parlamentari de Bucureşti, au precizat surse din PDL. Potrivit surselor citate, Gheorghe Ştefan a motivat această propunere cu faptul că parlamentarii de Bucureşti sunt mai liberi şi nu trebuie să se deplaseze din teritoriu.

UPDATE 15,12
: Întrebat înainte de Colegiul Director dacă şi-a depus mandatul din conducerea PDL, Ioan Oltean a spus: "Nu induceţi o anumită atitudine, sunt suficient de conştient de ceea ce trebuie să fac, dar nu aici, ci în cadrul Colegiului Director. Vă asigur că va fi o măsură care va viza reaşezarea partidului şi revigorarea lui".

UPDATE 15,05
: Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, joi, că de la şedinţa Colegiului Director se aşteaptă "la tot ce e mai bun". Întrebat, înainte de şedinţă, la ce se aşteaptă de la Colegiul Director, Videanu a răspuns: "La tot ce e mai bun".
   
Chestionat dacă şi-ar asuma o conducere interimară a partidului, Videanu a evitat să răspundă, arătând că imediat după încheierea reuniunii preşedintele partidului va face declaraţii.

UPDATE 14,24:
Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a declarat, joi, înaintea şedinţei Colegiului Director, că astăzi trebuie ca democrat-liberalii să ia decizii "cu mandatele pe masă".
    "Să luăm decizii cu mandatele pe masă", a spus Macovei, la sosirea la şedinţa Colegiului Director.


UPDATE 14,14: Gheorghe Ştefan
a declarat, joi, înainte de şedinţa Colegiului Director al PDL, că demisionează din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

UPDATE 14,12
: PDL a părăsit plenul Camerei. Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, liderul organizaţiei judeţene a partidului, a anunţat, joi, că va cere în şedinţa Colegiului Director depunerea mandatului conducerii partidului.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi susţinătorii acestuia din partid ar dori ca la reuniunea democrat-liberalilor să fie prezent şi preşedintele Traian Băsescu, aşa cum a fost prezent şi la Convenţia Naţională a partidului.
   
Unii lideri ai PDL ar dori schimbarea din funcţie a lui Emil Boc împreună cu întreaga conducere, în timp ce alţii spun că nu este momentul şi că partidul ar trebui să se concentreze pe alegerile parlamentare, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: pdl presedinte PDL Emil Boc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close