Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu a discutat cu ambasadorii Italiei, Belgiei şi Finlandei

Traian Băsescu a discutat cu ambasadorii Italiei, Belgiei şi Finlandei

Traian Băsescu a discutat cu ambasadorii Italiei, Belgiei şi Finlandei
02 Sep 2008   •   20:47

Traian Băsescu a stat de vorbă marţi, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorii Italiei, Belgiei şi Finlandei. Aceştia şi-au prezentat scrisorile de acreditare, a informat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat remis Mediafax. România şi-a manifestat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor politice şi economice. Mario Cospito, amabasadorul italian, a venit în întâmpinarea acestor doleanţe, subliniind că una din priorităţile mandatului său constă în trecerea României între primii zece parteneri economici ai Italiei.

Alte subiecte abordate în discuţia cu ambasadorul italian au făcut referire la noua legislaţie adoptată de executivul de la Roma cu privire la siguranţa publică şi integrarea cetăţenilor români, inclusiv de etnie romă, în societatea italiană, cu accent pe măsurile luate de autorităţile române pentru sprijinirea omologilor italieni în combaterea infracţionalităţii.

În discuţia cu ambasadorul Regatului Belgia, Léo D’Aes, "a fost exprimată satisfacţia faţă de cooperarea dezvoltată între autorităţile române şi entităţile federate din Belgia. Temele care au atras atenţia celor doi interlocutori au privit accesul cetăţenilor români la piaţa forţei de muncă din Belgia şi posibilităţile de concertare legate de principalele aspecte ale agendei europene şi internaţionale", mai precizează comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În dialogul cu ambasadorul finlandez, Irmeli Mustonen, Băsescu a manifestat interes pentru experienţa finlandeză în securizarea frontierei şi implicit a Uniunii Europene cu spaţiul extra-comunitar. "S-a discutat despre rezultatele activităţii Finlandei ca preşedinte în exerciţiu al OSCE, responsabilitate pe care o exercită pe parcursul anului 2008 şi au fost schimbate opinii cu privire la efectele conflictului ruso-georgian", se mai arată în comunicat.

Sursa foto: mae.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close