Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu acuză autorităţile locale din Harghita şi Covasna că încurajează problemele interetnice

Traian Băsescu acuză autorităţile locale din Harghita şi Covasna că încurajează problemele interetnice

Traian Băsescu acuză autorităţile locale din Harghita şi Covasna că încurajează problemele interetnice
20 Sep 2008   •   15:36

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat sâmbătă autorităţile locale din Harghita şi Covasna că au încurajat problemele interetnice dintre români şi unguri. Şeful statului a mai declarat că astfel de politici demagogice i-au speriat pe investitori care au preferat să-şi cheltuie banii în alte zone ale ţării. Băsescu a criticat şi situaţia din sistemul de sănătate dar şi pe cea din învăţămînt, după ce mai mulţi turişti, veniţi la tratament în Covasna, i s-au plîns de condiţiile din staţiune.

Oamenii i-au reclamat preşedintelui şi că la Spitalul de Cardiologie din staţiune nu s-a dat încă drumul la căldură în saloane, deşi afară este foarte frig. Drept urmare, Băsescu a vizitat spitalul. La ieşire a precizat că instituţia trebuie reabilitată cât mai rapid, pentru că este unică, în toată Europa.

Prilejul a fost însă bun pentru a critica întreg sistemul sanitar dar şi învăţământul. ?Situaţia în sănătate, în mod deosebit la spitale, este proastă. (...) De altfel, priviţi şi la educaţie: bani sunt foarte mulţi, se repară şcoli, dar calitatea educaţiei scade an de an?, a remarcat Traian Băsescu. El a adăcugat că ?Una este să cheltuieşti banii ca să ieşi la televizor să arăţi că se face ceva, şi alta e să cheltuieşti banii şi într-adevăr să se facă ceva în profunzimea sistemului.?

Conducerea ministerului Educaţiei a dat o replică preşedintelui: ?Domnul ministru Cristian Adomniţei reaminteşte domnului preşedinte că, până una alta, dumnealui este dator faţă de ministerul Educaţiei şi faţă de întregul sistem de educaţie din România, cu o strategie pe educaţie, aşa cum a promis. Din cauza lipsei acesteia, pachetul legislativ, care este gata de multă vreme şi agreat de către toţi factorii sociali, nu a putut fi înaintat mai departe către Parlament, pentru că a fost condiţionat de această strategie.?

Ministrul Sănătăţii s-a declarat uimit că, după patru ani de mandat, Traian Băsescu nu ştie încă ce se întâmplă în sistemul sanitar. ?Preşedintele Traian Băsescu este în campanie electorală şi regret faptul că se foloseşte de suferinţa oamenilor în acest scop. Sunt bani mai mulţi în sistem datorită eforturilor Guvernului României, care a găsit sursele necesare suplimentării fondurilor din Sănătate. Dar să nu uităm că necesităţile actuale sunt mari şi, mai mult, avem nevoie de ani buni pentru a remedia deficienţele create în timp?. spune Eugen Nicolăescu

Şeful statului a declarat că din Covasna va merge şi în Harghita, pentru că se simte foarte bine în zonă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: guvern Cristian Adomnitei Covasna
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close