Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu este susţinătorul promovării coridorului paneuropean

Traian Băsescu este susţinătorul promovării coridorului paneuropean

Traian Băsescu este susţinătorul promovării coridorului paneuropean
02 Sep 2008   •   17:44

Preşedintele Traian Băsescu le-a comunicat marţi ambasadorilor şi consulilor României ideile sale referitoare la importanţa promovării proiectul coridorului paneuropean de transport. În opinia sa ar trebui purtate discuţii cu ţările riverane Dunării, Rin-ului şi Main-ului în scopul unificării regulilor de transport. Traian Băsescu a subliniat că acest proces va fi îndelungat, tocmai de aceea el ar trebui declaşat cât mai repede.

Potrivit Agerpres, preşedintele a delcarat că Dunărea poate deveni pentru ţara noastră nu doar un coridor de transport, ci şi un coridor economic. “Dunărea poate deveni un coridor economic pe care puteţi să îl promovaţi fără nicio grijă, plecând de la realitatea că acest coridor se poate dezvolta în jurul celor 13 porturi fluviale pe care le avem”, a precizat preşedintele. Traian Băsescu a reamintit astfel că România este ţara cu cele mai multe porturi de-a lungul Dunării, pe cei 1.075 de km existând 13 porturi fluviale, în afara celor fluvio-maritime: Sulina, Galaţi, Brăila.

Preşedintele a anticipat şi reacţiile de tip ecologist ale celor care se opun amplasării combinatelor siderurgice de-a lungul Dunării, însă le-a respins vehement deoarece “România are nevoie de dezvoltare, are nevoie de producţie pentru a deveni performantă. Nu suntem la stadiul la care să spunem să nu mai amplasăm industrie, pentru că poluează. Ca să ajungem Germania, Franţa, într-o perspectivă pe termen mediu şi lung, avem nevoie de dezvoltare industrială”, a arătat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close