Antena 3 CNN Politică Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu şi pretinde daune de 100.000 lei

Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu şi pretinde daune de 100.000 lei

Udrea o dă în judecată pe Olguţa Vasilescu şi pretinde daune de 100.000 lei
Sursa foto: Elena Udrea
12 Mar 2010   •   15:42

Revoltată că senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu i-a legat numele de afacerile şi de arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, vineri, că a depus o cerere de chemare în judecată a parlamentarului social-democrat, căreia îi impută acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă, şi îi cere daune morale de 100.000 de lei.
"Datorită unor acuzaţii extrem de grave formulate în mass-media de Olguţa Vasilescu la adresa mea, acuzaţii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecătoria Sectorului 5, o cerere de chemare în judecată a acesteia", a anunţat Udrea, într-o declaraţie dată astăzi publicităţii.
Elena Udrea arată că a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.
"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată, am cerut instanţei să o oblige pe pârâta la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", mai precizează Elena Udrea.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului aminteşte că, într-o serie de emisiuni televizate, "pârâta Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare" cu privire la o presupusă legătură a sa cu arestarea primarului Craiovei, declaraţii grave preluate de multe mijloace de informare - atât scrise, cât şi audio-vizuale.
Suma ar urma să fie donată unei fundaţii care va milita pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România.
"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despăgubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzaţiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguţa Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donată acestei fundaţii pentru îndeplinirea obiectivelor sale", adaugă Udrea.
Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a sugerat, săptămâna trecută, într-o emisiune la Realitatea TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon (PDL), şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".
"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", a afirmat Olguţa Vasilescu.
Udrea a intervenit telefonic în emsiune, pentru a respinge acuzaţiile lui Vasilescu şi a o avertiza că s-ar putea adresa instanţei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close