Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: PDL nu se va îndrepta nici spre PSD, nici spre PNL, în cazul ruperii USL

Vasile Blaga: PDL nu se va îndrepta nici spre PSD, nici spre PNL, în cazul ruperii USL

Vasile Blaga: PDL nu se va îndrepta nici spre PSD, nici spre PNL, în cazul ruperii USL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Apr 2013   •   08:53

Democrat-liberalii nu se vor alătura niciunei forţe politice componente din USL, în cazul în care alianţa aflată la guvernare se va rupe, a declarat, miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga, la România TV, informează Agerpres.

Totodată, Blaga a adăugat că partidul pe care îl conduce va colabora cu toate formaţiunile politice care împărtăşesc valorile de dreapta şi că ţinta partidului său este aceea de a obţine un scor electoral de 30% la alegerile parlamentare din 2016.

"(...) Alegerile vor avea loc în 2016. Normal vom guverna cu partidele care împărtăşesc aceleaşi valori de dreapta ca şi noi. Nu vreau să mai spun nimic, pentru că automat s-ar interpreta: a bătut palma, nu ştiu cine cu nu ştiu cine", a declarat Vasile Blaga întrebat spre cine, dintre PSD şi PNL, s-ar îndrepta PDL în cazul în care s-ar afla în situaţia negocierii guvernării în 2016.

Blaga: În 2016, PDL trebuie să depăşească 30% scor electoral


Pus în faţa scenariului în care PNL i-ar propune postul de premier contra susţinerii pentru Crin Antonescu la prezidenţiale în cazul unei rupturi în USL, Vasile Blaga a răspuns: "Ei vor merge împreună în alegeri şi îl vor susţine pe domnul Antonescu, iar noi vom veni cu un candidat credibil în 2014 la Preşedinţie".

"Vocea" PDL: Nu văd pe nimeni din partid pregătit pentru prezidenţiale

Despre candidatul PDL la prezidenţiale, întrebat dacă acesta va fi Emil Boc sau Adriean Videanu, Blaga a spus că "va fi cel pe care şi-l va dori partidul".

Rugat să comenteze opinia critică exprimată de europarlamentarul PDL Cristian Preda cu privire la tenta de "uselizare" pe care actuala conducere o dă prin declaraţiile "contra Traian Băsescu", Blaga a menţionat: "Să nu-şi facă nici domnul Preda (Cristian Preda -n.r.), nici nimeni, gânduri. Nu ne vom apropia de nicio forţă politică din USL. Suntem un partid de opoziţie, vom face opoziţie. Vom face opoziţie cu argumente, cu soluţii. Nu numai vom critica, vom veni cu soluţii".

Vasile Blaga a adăugat că în 2016 PDL trebuie să depăşească 30% scor electoral.

Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut miercuri, într-o postare pe blog, că, după Convenţia Naţională a PDL, actuala conducere a partidului pare a fi tentată să i se opună lui Traian Băsescu mai mult decât USL-ului şi a apreciat că este posibil ca "uselizarea" să forţeze ruptura formaţiunii democrat-liberale.






×
Subiecte în articol: vasile blaga rupere USL
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close