Antena 3 CNN Politică Vasile Dâncu: Ar fi o mare greşeală ca PSD să-l sprijine pe Sorin Oprescu

Vasile Dâncu: Ar fi o mare greşeală ca PSD să-l sprijine pe Sorin Oprescu

Vasile Dâncu: Ar fi o mare greşeală ca PSD să-l sprijine pe Sorin Oprescu
01 Mai 2008   •   17:07

Candidatura lui Sorin Oprescu la primăria Capitalei nu este văzută cu ochi buni de aripa PSD Cluj. Preşedintele filialei clujene a social-democraţilor, Vasile Dâncu, a declarat tranşant că senatorul Sorin Oprescu nu va avea sprijinul PSD, dacă se va califica în turul al doilea la alegerile pentru primărie. „Nu sunt de acord să-l sprijinim. Ar fi o mare greşeală strategică, pentru că nu putem spune, de pe acum, că avem doi candidaţi. Oprescu candidează împotriva partidului”, a precizat Dâncu, citat de Mediafax.

Gestul senatorului de a demisiona din partid şi de a candida ca independent, împotriva deciziei luate de foştii colegi social-democraţi, micşorează şansele lui Cristian Diaconescu de a câştiga bătălia. Ori, în aceste condiţii, „între PSD şi Oprescu nu poate exista o colaborare pe această temă”, susţine Dâncu.

Preşedintele PSD Cluj a vorbit şi despre declaraţiile coordonatorului de campanie al PSD, Miron Mitrea. Acesta şi-a exprimat public speranţa ca atât Sorin Oprescu, cât şi Cristian Diaconescu să ajungă în turul al doilea al alegerilor. „Cred că ar trebui să ne gândim mult mai bine atunci când facem declaraţii. Dar cred că cei la centru, din PSD, sunt oameni inteligenţi, care nu fac declaraţii întâmplătoare”, a adăugat Vasile Dâncu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close