Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden: Camioanele cu ajutoare ar trebui să intre în Gaza "în următoarele 24-48 de ore"

Joe Biden: Camioanele cu ajutoare ar trebui să intre în Gaza "în următoarele 24-48 de ore"

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că, în opinia sa, camioanele care transportă ajutoare umanitare ar trebui să intre în Gaza "în următoarele 24-48 de ore".

Joe Biden: Camioanele cu ajutoare ar trebui să intre în Gaza "în următoarele 24-48 de ore"
Sursa foto: hepta / Abaca Press / Sputnik / DPA Images / Mohamed El Raai
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   22:43

"Am primit promisiunea israelienilor şi a preşedintelui egiptean că această trecere va fi deschisă. Drumul a trebuit să fie reparat, era în stare foarte proastă. Cred că în următoarele 24 până la 48 de ore primele 20 de camioane vor trece graniţa" dintre Egipt şi Gaza, a declarat preşedintele american în marja unei reuniuni SUA-Uniunea Europeană.

Numeroase discuții au avut loc în ultimele zile privind ajutoarele pentru Gaza. Mai multe camioane sunt blocate la frontiera Fâșiei Gaza cu Egipt, deși joi autoritățile egiptene estimau că vineri dimineață transporturile umanitare urmau să fie deblocate.

Citește și: David Saranga, replică dură pentru Greta Thunberg după ce a postat un mesaj pro-Palestina

În cea de-a 14-a zi a războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de un atac sângeros fără precedent al Hamas, ONU estimează că cei în jur de 2,4 milioane de locuitori din Gaza - dintre care jumătate sunt copii - se află în pragul "catastrofei" pentru că Israelul le refuză orice acces la apă, electricitate sau combustibil.

×
Subiecte în articol: Război în Israel ajutoare umanitare
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close