Antena 3 CNN Război în Israel Un cuplu de tineri, de trei săptămâni în mâinile teroriștilor. Strigătul disperat de ajutor al rudelor: "A fost un atac barbar, un masacru"

Un cuplu de tineri, de trei săptămâni în mâinile teroriștilor. Strigătul disperat de ajutor al rudelor: "A fost un atac barbar, un masacru"

Rimon și Yagev, în vârstă de 34 și 36 de ani, au fost răpiți de teroriști pe data de 7 octombrie, iar rudele cer cu disperare ajutor pentru a fi aduși înapoi acasă.

Un cuplu de tineri, de trei săptămâni în mâinile teroriștilor. Strigătul disperat de ajutor al rudelor: "A fost un atac barbar, un masacru"
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   23:11

Moran, mătușa lui Yagev, a povestit, la Antena 3 CNN, cum au fost răpiți cei doi tineri chiar din casa lor.

"Pe 7 octombrie, viața întregii familii parcă s-a oprit. A fost un dezastru ce s-a întâmplat. Eram acasă și am început să primim mesaje care anunțau că nu s-a produs un atac obișnuit. În dimineața respectivă s-a întâmplat ceva absolut îngrozitor. Yagev și Rimon au fost răpiți din casa lor care se afla în kibbutz.

Dormeau, erau în pat, sâmbătă dimineață, când teroriștii Hamas au sosit și i-au răpit. Rimon a trimis un mesaj vocal către mama sa, spunându-i că aude împușcături în exterior, i-a spus: Mamă, te iubesc și îmi pare rău că nu pot să fiu cu tine în aceste momente. A fost ultima oară când a primit vești de la Yagev și Rimon", a spus femeia, la Antena 3 CNN.

Mai mult, casa celor doi a fost găsită complet devastată, fiind urme de sânge pe pereți.

Citește și: Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: "Acesta este al doilea Război de Independenţă al ţării noastre"

"În momentul în care forțele israeliene au venit și au eliberat familiile din case, toți au fost strânși într-un punct central, iar părinții lui Yagev și-au dat seama că Yagev și Rimon nu au mai venit. Au venit toți locuitorii din kibbutz, lipseau 10 persoane, printre care și Yagev și Rimon. 

Tatăl lui Yagev a mers cu soldații în casa lor și acolo au văzut semne de luptă, ferestrele sparte și sânge pe perete. Se vedeau semne de împușcături, iar Yagev și Rimon nu mai erau acolo. Noi am presupus că au fost răpiți. Sâmbăta următoare au venit reprezentanții armatei să ne spună că sunt considerați, în mod oficial, ostatici.

Noi presupunem că sunt în viață, pentru că nu am primit niciun fel de semn că nu ar mai fi. Conform tuturor indiciilor și informațiilor pe care le-am primit, ei sunt în viață. Prin urmare, vrem ca toată lumea să facă orice este posibil să fie în viață, până vor fi eliberați. 

Așteptarea mea de la autoritățile noastre este ca ei să se întoarcă acasă cât mai repede posibil. De asemenea, vrem ca reprezentanți de la Crucea Roșie să meargă în Fâșia Gaza și să vadă care este starea ostaticilor și care sunt condițiile în care sunt ținuți acolo. Aceasta este așteptarea mea față de comunitatea internațională.

Noi nu suntem în război cu palestinienii, suntem în război cu organizația teroristă numită Hamas.  A fost un atac barbar, un masacru!", a adăugat mătușa lui Yagev.

×
Subiecte în articol: Război în Israel ostatici Hamas
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close