Antena 3 CNN Război în Israel ”Mai avem doar câteva conserve, nu avem lumină, apă, nu mai avem nimic!” | O româncă blocată alături de familie în Fâșia Gaza își strigă disperarea

”Mai avem doar câteva conserve, nu avem lumină, apă, nu mai avem nimic!” | O româncă blocată alături de familie în Fâșia Gaza își strigă disperarea

Elena Halalu, o româncă blocată alături de familia ei în Fâșia Gaza, cere disperată ajutorul autorităților române: ”Nu mai avem mâncare, suntem fără curent, fără apă, nu mai avem nimic!”.

de Laura Dinu    |    12 Oct 2023   •   12:36

Elena Halalu este stabilită de multă vreme în Fâșia Gaza, alături de familia ei.

”Suntem în Fâșia Gaza, printre românii stabiliți în Fâșia Gaza. De la începutul războiului așteptăm ca cineva să ne scoată de aici. Suntem sub dărâmături, în fiecare dimineață ne trezim și nu știm dacă ne mai vedem, dacă mai putem lua legătura unii cu ceilalți, internetul se întrerupe, este ceva de groază!

Socrii mei sunt la mine pentru că, în urmă cu două zile, s-au dat bombe exact lângă casa lor, iar casa lor este devastată, geamurile sărite din balamale, ușile nu mai țin și au venit la mine. Suntem toți aici, într-un apartament. Aici nu sunt buncăre, nu sunt locuri de adăpost, nu este nimic. Așteptăm doar autoritățile române să ne scoată de aici, ca fiecare român care are dreptul la așa ceva. 

Noi suntem în legătură cu Ambasada din Tel Aviv, dar ni se tot spune că nu se poate face nimic în acest moment. Ni se spune că atât cât au putut să facă au făcut, dar acum totul depinde de autoritățile române, de președinte, de Ministerul de Externe. 

Citește și: Un român este dispărut după atacurile teroriștilor în Israel

Stăm doar în casă, suntem închiși în casă, fără apă, fără lumină, fără nimic... Fără mâncare, doar ce mai avem câteva conserve și pâine pe care o facem noi și ce am mai avut și noi prin casă. Avem deja aproape o săptămână de când suntem închiși, vă dați seama...”, a povestit femeia în exclusivitate la Antena 3 CNN.

”Noi nu putem intra în Egipt! Copiii mei au cetățenie română, dar pașapoartele sunt expirate. Deci trebuie să ni se facă un titlu de călătorie ca să putem intra în Egipt. Noi nu intrăm în Egipt pur și simplu. Autoritățile egiptene nu ne dau voie să intrăm pur și simplu. 

În acest moment, fâșia Gaza este blocată total. Așteptăm să ni se facă un culoar de evacuare, pentru că noi nu putem ajunge la graniță. Autoritățile ne-au spus că, dacă ajungem la graniță, ne pot trece în partea cealaltă, dar noi nu putem ajunge la graniță pentru că sunt bombardamente peste tot. Deci Crucea Roșie, UNICEF, toate autoritățile internaționale ar trebui să ne acorde un culoar de evacuare, pentru că suntem foarte mulți români. Avem un grup aici de vreo 250 de persoane. 

Bombardamentele sunt lângă noi, lângă casa noastră. Deci este posibil să se dărâme casa pe noi și să nu mai ajungem la graniță”, a mai spus femeia în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Fasia Gaza
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close