Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden: "Egiptul îşi va deschide graniţa pentru ajutor umanitar în Gaza"

Joe Biden: "Egiptul îşi va deschide graniţa pentru ajutor umanitar în Gaza"

Egiptul îşi va deschide graniţa pentru a permite ca ajutoarele umanitare să ajungă la palestinienii din Gaza. Acest anunţ a fost făcut în urmă cu scurt timp de către preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Joe Biden: "Egiptul îşi va deschide graniţa pentru ajutor umanitar în Gaza"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   00:46

Președintele american a vorbit scurt cu reporterii la bordul avionului Air Force One, care a făcut o escală la baza aeriană Ramstein din Germania, pe drumul de întoarcere spre Washington. 

El a declarat că a vorbit cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sissi, care a fost de acord să redeschidă punctul de trecere a frontierei cu Gaza și să permită trecerea a 20 de camioane care transportă ajutoare umanitare. El a spus că momentul va depinde de repararea drumurilor avariate în timpul luptelor, precizează The Associated Press. 

Președintele american Joe Biden a transmis mai multe mesaje după vizita întreprinsă miercuri în Israel, în tentativa de a opri escaladarea la nivel regional a războiului dintre statul evreu şi grupările islamiste din Gaza.

"Marea majoritate a palestinienilor nu înseamnă Hamas. Hamas nu-i reprezintă pe palestinieni, Hamas folosește familii nevinovate ca scuturi și își pune echipamentele în zonele rezidențiale. Ne pare rău de viețile pierdute în rândurile palestinienilor, cum s-a întâmplat în timpul atacului asupra spitalului din Gaza. Pe baza informațiilor pe care le-am primit astăzi, această tragedie a fost produsă de o rachetă lansată din Fâșia Gaza.

Astăzi, am cerut cabinetului israelian să fie de acord cu livrarea de asistență umanitară vitală pentru civilii din Gaza, pe baza înțelegerii că vor exista inspecții și că ajutorul trebuie să ajungă la civili, și nu la Hamas. Israelul a fost de acord ca asistența umanitară să poată începe să se deplaseze din Egipt către Gaza”, a declarat preşedintele american.

×
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close